Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [cookie] Przepisywanie ciasteczek na inna domene
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Goofi
Witam,

Mam strone zintegrowana z Forum (Inviosion Power Board). Forum i strona posiadaja wspolne logowanie i ladnie to dziala.
Chcialem to rozszerzyc na inne domeny i tu pojawia sie problem. Logowanie forum opiera sie na cookie. Zrobilem graficzki pobierane z tym innych domen by przepisywaly ciasteczka, ale to kuleje. Podejrzewam ze chodzi i rozne czasy ciasteczek.
Da sie jakos skutecznie przepisywac ciasteczka z zachowaniem ich czasow?

Pozdrowka
Goofi
wookieb
  1. <?php
  2. ini_set('cookie_domain', 'domena.pl');
  3. ?>

Jeżeli to nie to ustawienie to proszę zajrzyj w ustawienia php.ini i sprawdz czy IPB nie zmienia cookie_domain. Bo mnie się wydaje, że tak
erix
Cytat
Chcialem to rozszerzyc na inne domeny i tu pojawia sie problem.

Domeny ciastek możesz ustawiać TYLKO I WYŁĄCZNIE w ramach domeny + subdomeny ze względów bezpieczeństwa. EOT.
Goofi
Cytat(wookieb @ 22.12.2008, 16:11:47 ) *
  1. <?php
  2. ini_set('cookie_domain', 'domena.pl');
  3. ?>

Jeżeli to nie to ustawienie to proszę zajrzyj w ustawienia php.ini i sprawdz czy IPB nie zmienia cookie_domain. Bo mnie się wydaje, że tak

Na forum to jest ustawione na ".moja_domena.pl"
Korzystam z sdk i na pozostalych domenach to dynamicznie zmieniam

1. <?php
  2. $sdk -> ips -> vars["cookie_domain"] = ".moja_domena2.pl";
  3. ...
  4. ?>

Cytat(wookieb @ 22.12.2008, 16:11:47 ) *
Domeny ciastek możesz ustawiać TYLKO I WYŁĄCZNIE w ramach domeny + subdomeny ze względów bezpieczeństwa. EOT.

To wiem, nie probuje ustawic ciasteczek, by dzialaly na paru domenach, tylko je przepisywac za pomoca grafik zserializowania ich w bazie i graficzek bedacymi skryptami php pobieranymi z tych domen i ustawiajacymi ciasteczka odczytanymi z bazy. Czasem to nie dziala dobrze i nie wiem czy czasy tych ciasteczek nie mieszaja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.