Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql]Lost connection to MySQL server (...) system error: 111
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
obelix94
Łączę się z bazą danych za pomocą mysql_connect();. Bazę wybieram dobrze, dobre hasło i użytkownik. Wszystko sprawdzałem. W googlach znalazłem tylko że serwer mysql, w takim przypadku nawalił. Błąd to:
Kod
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111

Próbowałem za pomocą funkcji, ale w końcu łączę się tak:
  1. <?php
  2. //$bd = lacz_bd();
  3. $bd = @mysql_connect('***', '***', '***') or die($ciag);
  4.    mysql_select_db('***');
  5. $zapytanie = "SELECT tresc, autor FROM cytaty WHERE numer='".$liczba."'";
  6. $wynik = mysql_query($zapytanie);
  7.    $cytat = mysql_fetch_assoc($wynik);
  8.    $autor = $cytat['autor'];
  9.    $tresc = $cytat['tresc'];
  10. ?>

$ciag to tekst, jaki się wyświetli w przypadku niepowodzenia, na przykłąd taki:
Kod
BLAD
Nie mozna się połaczyć z bazš danych:
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111

Proszę o pomoc, dlaczego tak się dzieje.
legorek
Ale zawsze ci się tak dzieje. czy tylko od czasu do czasu? Jeśli jest to sporadyczne nic nie poradzisz, serwer jest przeciążony i nie daje rady.

Spróbuj zmienić sposób nawiązywania połączeń:

1. <?php
  2. $bd = @mysql_pconnect('****', '***', '****') or die($ciag);
  3. mysql_select_db('****', $bd);
  4. $zapytanie = "SELECT tresc, autor FROM cytaty WHERE numer='".$liczba."'";
  5. $wynik = mysql_query($zapytanie, $bd);
  6. $cytat = mysql_fetch_assoc($wynik);
  7. $autor = $cytat['autor'];
  8. $tresc = $cytat['tresc'];
  9. ?>

I jeszcze rada na przyszłość, nie udostępniaj publicznie nazwy użytkownika i hasła do mysqla.
obelix94
Hasło mam inne niż tu podałem guitar.gif , tylko dziś takie coś się pojawiło
legorek
To nie zawracaj głowy forumowiczom, tylko administratorowi serwera.

Aha, wysyłanie prywatnych wiadomości z Twoimi problemami do Innych użytkowników forum spowoduje efekt odwrotny do oczekiwanego. Prywatne korepetycje z PHP są u mnie płatne.
nospor
@obelix94 ja rozumiem, czlowiek mlody, wiek 14 lat, ale kurka, nawet w takim wieku sie mysli.....
Zeby na forum publicznym podac pelne dane do swego konta.... brak słów.

Dane skasowałem a Tobie polecam picie duzo mleka.

Cytat
Hasło mam inne niż tu podałem
Nie mniej wszedlem na to konto co podales
red21
Mam identyczny problem z tym, że pojawił się nagle i trwa już 2 tygodnie. Nic nie robiłem więc to nie moja wina. LPisałem do hostingu to odpisali takie herezje, że aż głowa boli. Napisali, że od samego początku nie można się łączyć z zewnętrznymi bazami danych [bo bazy są na innym hostingu niż sam skrypt] a sam skrypt działał ponad 3 miesiące bez żadnych problemów taj jak 2 pozostałe skrypty, które obecnie też nie działają. Można jakoś to naprawić? Znacie jakieś metody??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.