Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] dostep do strony tylko dla autoryzowanych uzytkownikow
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lutador
Witam,

chcialbym udostepnic zasoby swojej strony tylko dla wybranych uzytkownikow, tak aby uzytkownicy nie mogli przekazywac sobie hasel i logowac sie z innych komputerow. Jednym z zabezpieczen bedzie rozpoznawanie uzytkownikow poprzez adres IP. Drugim ma byc program ktory bedzie instalowany na komputerze dzieki ktoremu bedziemy mieli dostep do strony. I teraz pytanie czy ktos moze spotkal sie takimi programami? zna jakies przyklady lub wie jak to lepiej rozwiazac?
potreb
U mnie do logowania wprowadzili Token. I posiadam nawet takie oprogramowanie. Zapewniam cię, że nic dobrego z tego nie wyszło.
Grzyw
Nie wiem, czy znajdziesz coś takiego.
W każdym bądź razie z poziomu PHP max., co wyciągniesz - o ile nie mam zbyt wąskiej wiedzy - to właśnie IP.
Pamiętaj o dynamicznych IP - tych ludków nie przefiltrujesz.
erix
Cytat
Drugim ma byc program ktory bedzie instalowany na komputerze dzieki ktoremu bedziemy mieli dostep do strony.

Z niego korzystaj; program zainstalowany ma dużo większe pole do popisu, chociażby takie pierdoły, jak data BIOS-u, adres MAC - jakiegoś hasha z tego zrobisz i wystarczy.

PS. Nie musze chyba przypominać o odpowiedniej polityce prywatności?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.