Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak załadować tylko część zewnętrznej strony.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
publius
Witam,
czy jest jakiś sposób na załadowanie części zewnętrznej strony?

Konkretnie:
Mam jakąś stronkę, np. index.php.
Chciałbym, żeby na jej głównej stronie znalazł się, dla przykładu wybrany kawałek kodu html ze strony onetu, np. zawierający najnowsze nagłówki newsów. Kompletnie pomijam RSS. To rozwiązanie mnie nie interesuje obecnie.

Szukałem już wcześniej, ale nic mi nie wypluło. Może źle pytałem, ale sami widzicie, że to zagadnienie można sformułować na 100 sposobów.

Dziękuję z góry za sugestie.
nospor
pobierasz tresc strony np. przy pomocy curl lub chociazby file_get_contents() a nastepnie przy pomocy preg_match() wyłuskujesz z niej co ci potrzeba
publius
OK dzięki, wiem już gdzie szukać - czy są gdzieś jakieś praktyczne przykłady zastosowania, żebym koła na nowo nie wymyślał?

__

Pytanie z innej beczki:
co jeśli chcę, aby mój skrypt wycinał środek strony za pomocą wspomnianej funkcji, a treść tej wycinanej strony zmienia się cały czas i nie ma możliwości ustalenia stałej ilości znaków, jaką trzeba odciąć na początku i na końcu?
erix
A zaglądałeś w ogóle do manuala dla preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual? Bo mam wątpliwości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.