Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][MYSQL]Jak zrobić płatną witrynę?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Vega8
Nie znalazłem tego na forum ,a myśle ,że temat jest warty opisania.

Załóżmy ,że chcemy zrobić płatne logowanie na swojej stronie [zakładając ,że mamy już pomysł na witrynę].No i właśnie technicznie i ogólnie na czym to polega jak należy to wykonać. czy są jakieś skrypty do takiej formy logowania, słyszałem ,że są takie skrypty np w zapłacie sms jak się płaci na torencie, a jak sa to jak się nazywają jak to ogólnie zrobić.
kazag
kody.wapacz.pl - usługa sms premium.

Po założeniu konta przez usera każesz wysłać mu smsa na podany numer. On wysyła, otrzymuje kody (które generuje Ci wapacz i które Ty trzemasz sobie w bazie), wpisuje w odpowiedni formularz. Ty obie sprawdzasz skryptem, czy taki kod jest w bazie, jeśli jest i nie był juz uzyty to go skreślasz i ustawiasz userowi aktywację konta.

Tak to wygląda teoretycznie. Praktyczine nie stosowałem, a to co napisałem do na podstawie googli (kiedyś też o tym szukałem i tak mi ktoś to wyjaśnił).
giver
Generalnie jesteś skazany na jakiegoś pośrednika, który będzie wysyłał kod zwrotny, pobierał pieniądze, wysyłał Ci pieniądze, itp. Oczywiście nie musisz korzystać z pośrednika, jednak w większości wypadków jest to nie opłacalne(wykupienie numeru, obsługa 24/h, etc.).

Czy to będzie wapacz, czy atom to już kwestia upodobania.

Atom
kazag
No i pamiętaj, że z takiego smsa za 1,22 nie dostaniesz więcej niż 35 groszy... Więc przy większych sumach lepsze sa chyba przelewy...
Poza tym, płatne logowanie może odstraszać userów.
flashdev
Zawsze mozna dać wybór użytkownikowi i uruchomić kilka systemów płatnośći.
Np. dotpay jeśli dobrze pamiętam pobiera prowizje 3%,a umożliwia szybkie płatności (mtransfer, płatności inteligo itp.).
Cysiaczek
Przenoszę... hmmm, no właśnie gdzie? Na razie na Przedszkole
Adis92
Hmm z tego co pamiętam to jeżeli używasz sms system do zapłaty za coś to dostajesz 40% bo 30% dla operatora komórkowego, 30% dla firmy która to umożliwia (np.paypal.pl) czyli wniosek prosty. Jak pisano wyżej do wyższych kwot używaj systemu przelewów.

A co do kodu tu musisz zrobić tak aby user podając np: " http://www.site.pl/films/index.php " nie był przenoszony jeżeli nie jest zalogowany. ( musisz przy dażdym skrypcie dodawać link do pliku z weryfikacją usera). Sam skrypt i pomoc można znaleść w google.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.