Witam! Macie jakiś pomysł jak działa dynamiczne dodawanie surowców w Ogame? Chodzi mi tylko i wyłącznie o zasadę działania. Napisałem własny podobny skrypt, ale jest on zbyt obciążający więc szukam innego rozwiązania Z góry dzięki za pomoc
zegarek84
22.01.2009, 12:42:18
w ogama dawno nie grałem ale jak dobrze pamiętam to jest tak jak w plemionach - ten przyrost na stronce co widzisz jest dodawany w js i nie zmienia dynamicznie w bazie gracza ile on posiada jeśli nie przeładowuje strony - zmianę w bazie możesz dokonywać właśnie dopiero podczas odytu przez gracza danych bądź związanych z nim akcji gdzie ktoś sobie ma "wziąść" surowce to od ostatniego czasu aktualizacji surowców obliczenie przyrostu do tego czsu co ktoś odwiedza (biorąc pod uwagę produkcję w kopalniach)
po prostu bez potrzeby nie aktualizuj surowców w bazie danych wszystkim graczom tylko tym którzy zaglądają na konto bądź tym którzy są przez kogoś "odwiedzani" (zazwyczaj bardziej opłaci się kogoś odwiedzać ^^ - po to był opracowywany algorytm dla jednego z największych farmerów w plemionach który teraz tak szybko nie powinien się znudzić bo szybko farmi ^^ - nie ja tylko mój znajomy)
Kshyhoo
22.01.2009, 18:30:13
Zassij sobie Ugamelę z netu i masz gotowca.
bartg
22.01.2009, 19:18:42
W bazie trzymasz surowce i czas kiedy on je mial. Jesli wykonujesz jakas akcje, typu budowa, to odswieżasz ta ilość (liczysz ile by uzbieral w danym czasie, poto ci godzina) i odejmujesz koszty za budynek. Pozdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.