Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z przypisaniem do zmiennej
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Odyniec
Witam,
mam problem z przypisaniem do zmiennej ciągu znaków ( wypisującej tabeli za pomocą foreach'a), ma mi to umożliwić zapisanie danej tablicy do pliku i wysłanie na maila. Oto część kodu, która drukuje mi dane tablicy:

Kod
<?php
                $total_price = $i = 0;

foreach ( $Cart->getItems() as $order_code=>$quantity ) :
                      $total_price += $quantity*$Cart->getItemPrice($order_code);

$a=0;
           ?>

<table><tr><td>model</td><td class="item_name"><?php echo $Cart->getItemName($order_code);  ?></td></tr>
                       <tr><td>Ilość</td><td class="quantity center"><input type="text" disabled="on" name="quantity[<?php echo $order_code; ?>]" size="3" value="<?php echo $quantity; ?>" tabindex="<?php echo $i; ?>"/></td></tr>

<tr><td>Cena jedn</td><td class="unit_price">  <?php echo $Cart->getItemPrice($order_code); ?> zł</td></tr>
                      <tr><td>Cena łącznie</td><td class="extended_price">

<?php echo ($Cart->getItemPrice($order_code)*$quantity);   ?> zł</td></tr>
                       <hr/>
                      </table>
                 <?php $a++;  endforeach; ?>
                 <?php echo $zamowienie; ?>
                 <p>Wartosc Twojego zamowienia to: <?php echo number_format($total_price, 2).' + 35 PLN (koszty wysyłki) = '.number_format($total_price,2).' PLN'; ?></p>

Może ktoś wie jak inaczej to zrobić...aby wyniki wysyłało na maila?
Z góry dzięki,
pozdrawiam
djstrong
Nie zrozumiałem czego potrzebujesz.
Ciągi przypisuje się poprzez .=
Może Ci się przydać funkcja ob
Maila wysyła się funkcją mail
nevt
Problem masz, ale ze znajomością składni PHP...
Cytat
foreach ( $Cart->getItems() as $order_code=>$quantity ) :
...
$a++; endforeach;

natomiast
Cytat
Może ktoś wie jak inaczej to zrobić...aby wyniki wysyłało na maila?
nie ma żadnego związku z przypisywaniem danych do zmiennych...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.