Czy moglibyście "pochwalić się" ile w Waszych projektach (tych większych, bardziej okazałych) potrafi być zapytań do bazy danych na podstronach, które wręcz od nich kipią?
Wiadomo - nie ma czym się chwalić, ale chciałbym po prostu zobaczyć jak te ilości mają się do np. moich.
Szukałem w necie podobnych wątków, znalazłem jeden w którym podane jest, że forum PHPBB jest niezbyt zoptymalizowane, ponieważ są podstrony na których ma 60 zapytań (nie sprawdzałem, jedynie przytaczam cudzą wypowiedź).
Moglibyście napisać jak jest z Waszymi projektami (bez wymieniania www jeśli nie chcecie) lub podać wieści odnośnie projektów darmowych ala joomla itd?
Druga sprawa. Działam na serwerze dedykowanym na którym jest kilka serwisów i m. in sklep oscomerce.
W statusie w PHPmyAdmin mam następujący zapis:
Cytat
Serwer MySQL działa przez 10 dni, 2 godzin, 53 minut i 47 sekund. Początek pracy: 08 Lut 2009, 17:04.
Statystyki zapytań: Od rozpoczęcia jego pracy, do serwera zostało wysłanych 52 981 632 zapytań.
Statystyki zapytań: Od rozpoczęcia jego pracy, do serwera zostało wysłanych 52 981 632 zapytań.
Nie wiem jak wiele może ta maszynka wytrzymać bo nie znam żadnego maksymalnego progu ;] Nasuwa się drugie pytanko, tak z ciekawości - jakie Wy macie statystyki zapytań ? Dodam że wszystkie serwisy na tym serwerze generują dzienny ruch ok 6500 (uu).
Na odpowiedzi na 1 pyt. zależy mi najbardziej