Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Phpmailer -nie dochodzą wiadomości
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
liMp
Witam

Mam problem z phpmailerem. Otóż nie wiem dlaczego przestały dochodzić wiadomości na pocztę wp.pl, jak i onet. Na gmail dochodzą błyskawicznie, tak samo jak na pocztę mojego hostingu (webd). Cóż się mogło stać? Może jakieś zmiany nastały i trzeba do nich dostosować phpmailera? A może ktoś ma lepszy, działąjący bez problemu skrypt do wysyłania maili?

Z góry dzięki.
bigZbig
Nie potrafię Ci odpowiedzieć co może być przyczyną Twoich problemów z phpmailerem bo nie znam tego skryptu i nie wiem czy do wysyłania emila używa natywnej funkcji wbudowanej w PHP czy też może jest bardziej zaawansowany. Zapewne zresztą bez przejrzenia logów się nie obejdzie. Co do zaś Twojego drugiego pytania to ja osobiście do wysyłania maili używam http://www.swiftmailer.org/
tenior
Ale w ogóle nie dochodzą czy po prostu dłużej?
liMp
Wybiórczo że tak powiem - jeden za godzinę dojdzie, drugi w ogóle...

bigZbig dzięki za link - przyjrzę się temu

Czy ktoś zna idealną metodę/skypt wysyłania wiadomości e-mail ze strony. Chociażby w tym serwisie e-mail przy rejestracji dochodzi bardzo szybko jak również w innych serwisach.
Phpmailer zawodzi - pewnie przez te systemy kolejek na większości serwerów pocztowych.
Swift próbuję testować ale na wejściu mam

1. <?php
  2. Parse error: syntax error, unexpected T_CONST, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}'
  3. ?>

Niestety nie wiem na czym ten błąd polega (napewno nie jest to wina skryptu chyba gdyż świeżo ściągnięty).

Proszę o pomoc.
erix
Cytat
Wybiórczo że tak powiem - jeden za godzinę dojdzie, drugi w ogóle...

A nie jest to wina zabezpieczeń antyspamowych na serwerze docelowym? Twój host nie jest przypadkiem na którejś liście RBL?

Cytat
Niestety nie wiem na czym ten błąd polega (napewno nie jest to wina skryptu chyba gdyż świeżo ściągnięty).

Którą wersję PHP posiadasz na serwerze?
liMp
Cytat
A nie jest to wina zabezpieczeń antyspamowych na serwerze docelowym? Twój host nie jest przypadkiem na którejś liście RBL?

Nie wiem czy webd.pl jest na tej liście. Jak by to była wina zabezpieczeń systemowych to wiadomości by tak szły do każdego konta chyba - a do gmail-a i hostingowego są w trimiga.

Cytat
Którą wersję PHP posiadasz na serwerze?

Cholera PHP Version 4.4.8 a byłem pewny że 5

Aj dzięki teraz będę mógł to stestować...

Hmm a może jest jakaś wersja phpmailera pod 4 100% działająca ?
gcdreak
Tak, jest taka wersja. Ze strony ze źródłami możesz pobrać wersje pod PHP4 i pod PHP5.

Jeśli chodzi o poczte, to czy nie wygodniej byłoby załażyć ci darmowe konto na Gmailu i używać go do wysyłania poczty z twojej strony?
kowalik1
Mam podobny problem, a nie chce zakładać kolejnego tematu o phpmailerze..

mam taki kod:

1. <?php
  2.  
  3. //error_reporting(E_ALL);
  4. error_reporting(E_STRICT);
  5.  
  6. date_default_timezone_set('America/Toronto');
  7.  
  8. include("class.phpmailer.php");
  9. //include("class.smtp.php"); // optional, gets called from within class.phpmailer.php if not already loaded
  10.  
  11. $mail             = new PHPMailer();
  12.  
  13. $body             = $mail->getFile('contents.html');
  14. $body             = eregi_replace("[]",'',$body);
  15.  
  16. $mail->IsSMTP();
  17. $mail->SMTPAuth   = true;                  // enable SMTP authentication
  18. $mail->SMTPSecure = "ssl";                 // sets the prefix to the servier
  19. $mail->Host       = "smtp.gmail.com";      // sets GMAIL as the SMTP server
  20. $mail->Port       = 465;                   // set the SMTP port for the GMAIL server
  21.  
  22. $mail->Username   = "mojekonto@gmail.com";  // GMAIL username
  23. $mail->Password   = "xxxxxx";            // GMAIL password
  24.  
  25. $mail->AddReplyTo("mojekonto@gmail.com","First Last");
  26.  
  27. $mail->From       = "mojekonto@gmail.com";
  28. $mail->FromName   = "First Last";
  29.  
  30. $mail->Subject    = "PHPMailer Test Subject via gmail";
  31.  
  32. //$mail->Body       = "Hi,<br>This is the HTML BODY<br>";                      //HTML Body
  33. $mail->AltBody    = "To view the message, please use an HTML compatible email viewer!"; // optional, comment out and test
  34. $mail->WordWrap   = 50; // set word wrap
  35.  
  36. $mail->MsgHTML($body);
  37.  
  38. $mail->AddAddress("mojekonto@gmail.com", "ja");
  39.  
  40. $mail->AddAttachment("images/phpmailer.gif");             // attachment
  41.  
  42. $mail->IsHTML(true); // send as HTML
  43.  
  44. if(!$mail->Send()) {
  45.  echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
  46. } else {
  47.  echo "Message sent!";
  48. }
  49.  
  50. ?>

Raz dostaje taki błąd :

Kod
Mailer Error: SMTP Error: Could not connect to SMTP host.

a raz nic się nie pokazuje i wiadomość też nie zostaje wysłana.

klasy class.phpmailer.php i class.smtp.php znajdują się oczywiście w tym samym folderze
mam php 5.2.5 i phpmailer 2.3.

Przeszukałem chyba już cały internet, próbowałem wszystkiego, ale ciągle maile nie dochodzą..
Próbowałem też z onet, o2, interia i nic sciana.gif

Pomóżcie, bo już mnie szlag trafia dry.gif
piotrooo89
masz odpowiednio skonfigurowany serwer SMTP? bo po tym błędzie wyraźnie widać że właśnie tam leży problem.
erix
Cytat
Raz dostaje taki błąd :

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=59...st&p=320041
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.