Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Skrypt PHP i MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arturkrzyk
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum, a w szczególności tych, którzy są w stanie i zdecydują się mi pomóc smile.gif

Mam problem ze skryptem PHP. Strona działa bez najmniejszych problemów na "krasnalu" (chyba nikomu nie trzeba pisać, że to serwer u mnie na kompie), ale po wgraniu na serwer zewnętrzny strona szwankuje. Nie chce wysyłać maili i formularzy, a także nie mogę się zalogować do panelu Administratora (hasło jest zakodowane [md5] w bazie danych). Nie mam pojęcia w czym jest problem. Czy ktoś miał podobny problem?

Jeżeli ktoś ma chwilę i mógłby się zająć moim problemem, bardzo chętnie podeślę skrypt, celem przetestowania. Ewentualnie podeślę link pod którym "funkcjonuje" winksmiley.jpg
wookieb
Zgadnijmy... register_globals... Musisz używac tablic superglobalnych
$_POST, $_GET itd
arturkrzyk
Cytat(wookieb @ 6.03.2009, 21:21:23 ) *
Zgadnijmy... register_globals... Musisz używac tablic superglobalnych
$_POST, $_GET itd

To jest dział "przedszkole" tak? No bo ja nie kumam nadal o co biega. Coś mam zmienić w kodzie strony? Jesteś pewien, że to pomoże?

No i czy nie da się jakoś prościej...
erix
http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8

Mogłeś chociaż w google wpisać...
arturkrzyk
niewiele z tego rozumiem, ale coś mi zaświeciło, że mojego hosting'odawcę muszę poprosić aby mi "register_globals" na "on" zmienił, czy tak?
piaseq
Cytat(arturkrzyk @ 6.03.2009, 21:38:36 ) *
ale coś mi zaświeciło, że mojego hosting'odawcę muszę poprosić aby mi "register_globals" na "on" zmienił, czy tak?

Jest to jedna z opcji, ale raczej najgorsza z możliwych. Najlepszym wyjściem będzie poprawienie skryptu tak, aby nie był uzależniony od register_globals. Wykaż trochę samodzielności, wpisz to hasło do googla i/lub wyszukiwarki forum. Nie jest to jakieś szczególnie skomplikowane zagadnienie, ponadto jest na prawdę dobrze opisane, również po polsku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.