Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]strona php w ramce html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pete
Witam

To mój pierwszy post na tym forum. Mam pewien problem z którym nie daję sobie rady. Mam stronę napisaną w html-u.

Konstrukcja całości jest taka:
1. Index - NAGŁÓWEK, STOPKA, MENU PRAWE i MENU LEWE, RAMKA dla podstron są stroną html.
2. Treści poszczególnych podstron są edytowane w CMS - Wordpress (php)

Strona składa się z nagłówka, menu, stopki itd. oraz z pola ramki <frame> lub <iframe> (próbowałem obu rozwiązań) do którego wczytywana jest treść - konkretne podstrony php. Problem polega na tym, że podstrona php nie potrafi sobie wydłużyć ramki tak, by wyświetlić się w całości. Efekt jest taki, że cała strona ma zawsze tę samą wysokość, a w ramce wyświetla się tylko część strony która się do niej mieści.

Próbowałem ze skryptami resizeiframe.js i autoiframe.js - nie dają efektu w php.

Oczywiście, zapewne daje się stworzyć szablon Wordpressa wyglądający jak mój szkielet napisany w html, jednak jestem początkującym uytkownikiem i nie potrafię tego zrobić. Przerabianie gotowych szablonów też nie daje oczekiwanego rezultatu. Dlatego zdecydowałem się na wczytywanie podstron php do ramki w html.
Czy potraficie wytłumaczyć co zrobić by podstrona wydłużała ramkę w której się wyświetla do swojej wysokości?

pozdr. pete
erix
Cytat
Problem polega na tym, że podstrona php nie potrafi sobie wydłużyć ramki tak, by wyświetlić się w całości. Efekt jest taki, że cała strona ma zawsze tę samą wysokość, a w ramce wyświetla się tylko część strony która się do niej mieści.

A co ma do tego PHP? To wyłącznie kwestia konstrukcji ramek.

Cytat
Czy potraficie wytłumaczyć co zrobić by podstrona wydłużała ramkę w której się wyświetla do swojej wysokości?

Pokaż kawałek kodu. Bez tego niewiele się da zrobić.

Poza tym, od ramek się już odchodzi; są inne, dużo bardziej eleganckie rozwiązania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.