Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Zapisz pliku na dysk zamiast otwarcia(?!)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
decha-design
Witajcie,

Wybaczcie za taki temat, ale serio nie wiem jak nazwać mój problem. Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim. Pisze sobie malutkiego CMS'a, wszystko było dobrze, do czasu dzisiejszych zmian .. troche przebudowałem kilka bibliotek itd. Mianowicie, czasami jak kliknę w jakiś link, powiedzmy, że na Stronę główną, strona ładuje się bardzo długo, a po chwili wyskakuje mi okienko 'Zapisz plik index.php' ...

Wiecie może czym to jest spowodowane? Korzystam ze smarty, mysqli i kilku własnych bibliotek (autoryzacja użytkowników, sprawdzanie sesji itd). Nie mam w skrypcie niczego co by miało wspólnego z zapisywaniem plików. Jedynie to error_handler zapisuje dane do pliku .log ...

Z góry dzięki za pomoc...
marcio
Kilka razy mialem podobny problem i tez nigdy nie dostalem odpowiedniej odpowiedzi wiec mysle ze jest to jakis tymaczasowy blad ktory z czasem znika pamietam mialem tak przy tworzeniu bota do Ogame.
decha-design
No nie wiem ... Będę dalej pisał, jak będzie dalej się błąd pojawiał, najwyżej wtedy będę myślał ^^
erix
Cytat
Wiecie może czym to jest spowodowane?

A nie masz gdzieś zmodyfikowanych nagłówków? Nigdzie header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, czy htaccess?
Mephistofeles
Może wysłałeś nagłówek z mime, albo serwer nagle zgłupiał winksmiley.jpg.
decha-design
jedyny header to z location, który czasami przekierowuje ... Mime, mam tylko w osobnym pliku przy captcha ... więc, ja na prawdę nie mam pojęcia =))
erix
Nie masz przypadkiem źle serwera skonfigurowanego...?
decha-design
Raczej nie, netlook.pl ... od 4 lat mam tam hosting, zawsze było dobrze =)) Więc jak już mówiłem, bardzo dziwny objaw ...

Poza tym, to występuje czasami, jak się zamuli serwer ... więc możliwe, że oni mają chwilowe problemy ...
erix
Cytat
Poza tym, to występuje czasami, jak się zamuli serwer ...

A to już zmienia postać rzeczy. winksmiley.jpg

PHP @ FCGI nieraz wywala różne dziwne błędy, jeśli jest przeciążony...
decha-design
Czyli co? Mam się nie martwić (narazie) tak? ^^ Bo na razie nie chce mi się tego gdzie indziej testować, a na localhoście czasami się cuda dzieją ^^
erix
To zależy - jeśli nie wyrabia serwer produkcyjny, to masz prawdopodobnie za mało procesów FCGI dla strony i dobrze by było pogadać z adminem.
franki01
Zainstaluj sobie wtyczkę Live HTTP Headers do Firefoxa. Włącz przechwytywanie i jeżeli wyskoczy Ci okienko od ściągania, to skopiuj tutaj nagłówki, jakie są wysyłane przez serwer przy wywoływaniu pliku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.