Dopiero zaczynam w webmasterce, zatem nie mam pojęcia o pewnych trudnych sprawach. Mianowicie poszukuję kodu, skrytpu, czy jak się to nazywa, który po kliknięciu w przycisk generuje ciąg 5 cyfr.
Proszę! Powiedzcie - co mam zrobić żeby to działało?
Przycisk, gdzie wstawić to itd.?
Z góry wielkie DZIĘKI!!!
Lion_87
9.03.2009, 17:54:30
są dwa rozwiązania:
!. Piszesz 23 stronicową rozprawkę na temat "Moje codzienne życie". Potem wyrywasz stronę 16 i 22. Lecisz na Karaiby i patrzysz jak bociany sie opalają. Potem zwyczajnie wracasz do domu zabierasz ze sobą stronę 16 i 22 i zabierasz się do lekcji. Zaczynasz czytać książki, manuala i po dniu dochodzisz do wniosku że rozwiązanie sam potrafisz znaleźć i wcale nie trzeba było pisać na forum. Po tygodniu samodzielnej pracy zaczynasz coraz bardziej rozumieć kod, potrafisz stworzyć proste działania...bla bla bla (sorry)
2. Wstaw to do pliku PHP (bez różnicy czy nowy czy starrrry)
dominoror
9.03.2009, 17:58:02
Jeżeli nie chciałeś podać rozwiązanie, tylko wolałeś być złośliwy, to po co w ogóle pisałeś? :/
Po prostu bardzo mi się śpieszy, na prawdę bardzo - i myślałem, że skoro jest to tzw. "Przedszkole" to znajdę tu pomocnych ludzi...
Lion_87
9.03.2009, 17:59:48
ahhh sorry lubię być złośliwy ale tak jest bo nie wiem z czym masz problem? Wstawiasz do pliku kod i już.
dominoror
9.03.2009, 18:03:02
Czasem można, ale nie zawsze... Potrzebuję taki kod, który po wklejeniu będzie działał. Nie mam pojęcia o html, php i niczym podobnym.
Chcę, żeby po kliknięciu w przycisk "Generuj", w odpowiednik polu pojawiał się ciąg losowych 5 cyfr.
To jak sie nie ma o czyms POJECIA TO SIE NAJPIERW CZYTA O TYM KURS. Masz serwer php? Nie. Wiec WON i czytać kurs. W dodatku podalej link do strony na ktorej MASZ generator cyfr wiec czego ci potrzeba? Zeby ktos za ciebie przerobil do twoich potrzeb? Snisz.
dominoror
9.03.2009, 18:08:10
To nie wystarczy zwykły serwer? Serio, na pomoc chyba liczyć nie mogę. :/ Trudno.
Lion_87
9.03.2009, 18:09:34
Chcieć to można.... najpierw trzeba cos umieć i nie pisz że "zaczynasz się uczyć więc pomóżcie". Jak masz problemy to pisz a nie zgłaszaj sie po gotowce (zresztą prędzej je znajdziesz w Google niż zakładając temat na forum)