Cytat(shine @ 10.03.2009, 08:05:49 )

nie bardzo zroumialem czy chcesz aby na drugim serwisie byly obrazki z pierwszego czyli tak naprawde linki do obrazkow z pierwszego serwisu - wtedy mozesz wycinac z kodu html odpowiednie sekcje kodu z img src i odpowiednio sklejac sciezke, a jesli chcesz pobierac grafiki do siebie, to
przeparsuj kod w poszukiwaniu znacznikow img z ich sciezka, jezeli bedzie mialo sciezke bezwzgledna to zapisz od razu ta sciezke do tablicy, a jezeli wzgledna doklej url z ktorym sie laczysz i wtedy wrzuc sobie do tymczasowej tablicy. Potem akis foreach i dla kazdego elementu(czyli url'a do grafiki) zrob file_get_contents do grafiki i juz. Dodatkowo bedziesz musial pewnie samemu tworzyc u siebie strukture katalogow taka jak na stronie z ktorej pobierasz wiec wyciagasz sciezke robisz explode na "/" i dla kazdej nazwy za pomoca np polecen powloki, jesli masz taka mozliwosc mkdir $katalog i potem cd $katalog i znowu mkdir az dojdziesz do konca. w ostatnim ogniwie cp sciezka pobraneg obrazka do sciezki katalogu
w trym pierwszym serwisie mogę utworzyć dowolny kod html - więc mogę przygotować ścieżki dopasowane do tego drugiego:)
właśnie o coś takiego chodziło jak podałeś. wyciągnięcie nazw plików, skopiowanie z jednego na drugi i koniec.
na lokalnym udało się:)
zobaczymy jak to będzie w praktyce.
do podmiany ścieżki skorzystałem z biblioteki
http://simplehtmldom.sourceforge.net/ zamiast ręcznie parsować html.
dziękuję za podpowiedzi.