Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php+mysql] Instalacja aplikacji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
skrobi
Witam serdecznie,

posiadam napisaną aplikacje webową opartą o php oraz mysql. czy jest możliwość stworzenia paczki instalacyjnej która bede mógł zainstalowac na innym komputerze i bedzie się zachowywać normalnie. Spakowac wszytko do pliku exe .. rozpakowac i uruchomic smile.gif .. Wiem ze założeniem aplikacji webowych jest to aby były dostępne z kazdego miejsca na ziemi .. ale takie mam wymaganie a nie wiem czy da sie to zrobic
Grzyw
Na dobrą sprawę nie masz takiej możliwości. Musiałbyś założyć, że jest postawiony serwer (Apache, IIS itp), że stoi MySQL, że PHP jest przypięte, że wszystko podkonfigurowane, itp, itd. To nie aplikacja desktopowa, napisana np. w C, żeby śmigało lokalnie ot tak.
W końcu to aplikacje webowe, z zamierzenia ogólnie dostępne, więc z tegoż zamierzenia po co instalować je lokalnie?
skrobi
ja wiem ze to aplikacja webowa ale weź to powiedz klientowi ze ona wymaga konfiguracji i odpowiednich komponentów, ale nie bo on chce :/
Spawnm
z exe może być problem , ale instalke do bazy zrobić możesz smile.gif
daj instal.php
w nim formularz proszący o usera i hasło ,
potem tablicę z zapytaniami ,
na końcu pętla z mysql_query smile.gif
jeśli wszystko ok , generujesz jeszcze plik config.php w którym zapiszesz hasło, usera i nazwę db .
jest instalka? jest smile.gif
Mephistofeles
Zawsze można dodać jakąś ogólnodostępną paczkę, już skonfigurowaną, i drugi instalator, tym razem kopiujący skrypty (opcjonalnie też tworzący bazę, tabele itd.).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.