Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hotlink a zdalny include
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wi3dzmin
Witam
Mam takie dość nietypowe pytanie:

Czy jeżeli na danym serwerze włączona jest blokada hotlinkowania, to czy możliwe jest zdalne includowanie w php skryptów z tego serwera?
Nie udało mi się nigdzie znaleźć odpowiedzi na takie pytanie smile.gif
Gelio
Według mnie tak, ale przecież możesz sam sprawdzić. Na 99 % można includować.

Pozdrawiam,
Gelio
Kocurro
Za moich czasów to się najpierw sprawdzało a potem pytało ... ale to były czasy zanim zmienili system edukacyjny na system z gimnazjum.

Aż się łezka w oku kręci...

A tak na poważnie - zanim zapytasz sprawdź. Szybciej dostaniesz odpowiedź, dostaniesz odpowiedź w 100% poprawną. A tutaj czekałeś kilka godzin by dostać odpowiedź "Według mnie tak, ale przecież możesz sam sprawdzić" (cóż najprostsze rozwiązania zawsze przychodzą jako ostatnie tongue.gif ). Programując w PHP będziesz miał masę niejasności - lepiej od początku uczyć się samodzielnie eksperymentując.

Pozdrawiam,
Łukasz
tanwel_programmer
Cytat(Kocurro @ 30.03.2009, 08:29:29 ) *
Za moich czasów to się najpierw sprawdzało a potem pytało ... ale to były czasy zanim zmienili system edukacyjny na system z gimnazjum.

Aż się łezka w oku kręci...

A tak na poważnie - zanim zapytasz sprawdź. Szybciej dostaniesz odpowiedź, dostaniesz odpowiedź w 100% poprawną. A tutaj czekałeś kilka godzin by dostać odpowiedź "Według mnie tak, ale przecież możesz sam sprawdzić" (cóż najprostsze rozwiązania zawsze przychodzą jako ostatnie tongue.gif ). Programując w PHP będziesz miał masę niejasności - lepiej od początku uczyć się samodzielnie eksperymentując.

Pozdrawiam,
Łukasz

Święte słowa kocurro, święte słowa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.