Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pliki na serwerze i wyszukiwanie - organizacja strony przy pomocy PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nasir
Witam serdecznie!

Do tej pory bawiłem się html, ale zupełnie w podstawowy sposób. Obecnie próbuje zrozumieć php, jednak najlepiej uczę się na przykładach, a żadne e-booki i kursy nie dają mi tej wiedzy, której pragnę.

Otóż chcę stworzyć stronę, która by działała na tej samej zasadzie, co pod tym adresem: pogotowiematuralne.pl

Jednakże nie wiem jak umieścić na serwisie swoje pliki, aby nie można było ich ściągnąć,

- w jaki sposób zorganizować wyszukiwanie prac na stronie,

- zastanawiam sie przede wszystkim jak zorganizować foldery na serwerze;

Niestety nie rozumiem działania php, które zostało zastosowane na powyższym serwisie, co wprowadza mnie w depresję i postawe werteryczną, dlatego postanowiłem się zwrócić do Państwa o pomoc, zresztą polecono mi, aby tutaj napisał, bo trafiłem na... sciana.gif

Pozdrawiam!
Nasir
mefjiu
od tak sobie bez podstaw to nie uda ci się nic wykonać, proponuję dwie opcje:
- Kupno książki podstaw w php
- pobranie jakiegoś gotowego skryptu stroni analiza kodu od początku do końca, jeżeli coś nie zrozumiałe to sięgać do php.net - czyt. manual :-)
Gelio
Zawsze możesz dać odpowiedni plik .htaccess, w którym umieścisz takie informacje. Poszukaj o nim na google.

Pozdrawiam,
Gelio
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.