Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmienne dane w css
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bruder
No więc mam następujący problem. Chcę stworzyć panel administracyjny w którym użytkownik będzie miał możliwość zmiany koloru tła, przycisków itp. Jednak dla bardziej zaawansowanych userów chciałbym wprowadzić możliwość edytowania pliku css ze stylem.

Mam pytanie zwiazane z tym problemem. Czy w pliku css mozna umiescic zmienne php? Zmienne te zawieralyby wartosci odczytane z bazy danych. Czy mozna w samym pliku css uzyc php do odczytania danych z bazy czy dopiero w skrypcie php. Prosze o wytłumaczenie jak najlepiej rozwiazac ten problem.
wookieb
dolacz
Kod
<link rel="stylesheet" href="styl.php" type="text/css" />

i w styl.php bedziesz sobie generował styl
bruder
ok. a jeszcze jedno pytanie. jak najlepiej rozwiazac to aby uzytkownik mogl sam edytowac styl? zaladowac go do pola textarea czy moze jakis inny sposob?
wookieb
Textarea.Możesz potem dodac ze skutki działania tego stylu dynamicznie pokazujesz w oddzielnym divie (javascript)
bruder
i jeszcze jedno smile.gif jak zaladowac to do textarea? tzn zawartosc tego pliku...
wookieb
http://php.net/file_get_contents
Albo pobierasz z bazy Zależy gdzie to wszystko zapisujesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.