Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Wylogowywanie po niekatywności
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
thomson89
Jak można stworzyć wylogowanie po nieaktywności? Jeżeli ustawię ciacho na 5min to nic nie osiągnę. Jest jakaś funkcja: if(odswiezyl) ustaw znowu ciahco na 5min.

questionmark.gif
RafaelX
przed "if(odswiezyl) ustaw znowu ciahco na 5min." sprawdzaj ważność ciastka tongue.gif
wookieb
Zły pomysł.
Jak trzymasz dane w sesji to ustawiasz czas zycia sesji i tyle. Czas zycia ciasteczka ustawiasz na dluuuugo.
NA php.pl bylo o session handlerze. Poczytaj a bedziesz wiedział jak to wszystko działa.
thomson89
Czas życia sesji questionmark.gif Ale przecież nie osiągnę, usunięcia po NIEKATYWNOŚCI. Usunę sesję po 5min, a nie po 5min nieaktywności.

Cytat(RafaelX @ 6.04.2009, 12:23:31 ) *
przed "if(odswiezyl) ustaw znowu ciahco na 5min." sprawdzaj ważność ciastka tongue.gif

A ja się pytałem jak to if(odswiezyl) wykonać blinksmiley.gif
Spawnm
może w html dać meta z przekierowaniem za 5 min do logout.php ,
jak gdzieś kliknie to meta zacznie odliczać od nowa.
RafaelX
jak byś napisał w czym to chcesz zastosować (opisał mniej wiecej skrypt) to byśmy może to inaczej rozwiazali
thomson89
Mam niby cms do mojej stronki. Dodawanie, usuwanie takie tam. Logując się daję do sesji id uzytkownika, oraz ze jest zalogowany. Po wylogowaniu niszczę sesję. Ale jak się nie wyloguje, to ktoś przejdzie sobie na panel.php i ujrzy: "witaj! zmieniaj co chcesz jesteś zalogowany!".

Dlatego chcę zrobić automatyczne wylogowywanie, gdybym przez pięć (czy mniej) minut nic nie zmieniał, klikał.
RafaelX
jak ustawisz czas sesji na 5 min to sesja straci ważność po 5 minutach wiec jak odświeży powiedzmy po 10 to będzie niezalogowany
thomson89
Tak, tak, tak. Ale to wszystko to jest wylogowywanie po ustalonym czasie, a nie po ustalonym czasie w którym nic nie robił. Spróbuję z meta na 5min.
erix
Taaa, meta można oszukać. Zrób sobie klucz w sesji np. logonTime i jeśli kryterium jest spełnione - czyść sesję.
thomson89
Wygląda na łatwe. Dziękuję!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.