Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Linki pozycjonujące
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bialko0019
Witam. Obecnie bardzo duzo serwisów, oferuje wstawienie za opłatą tzw. link pozycjonujący . W ofertach piszą, że nie jest on widoczny dla użtkowników, tylko dla przegladarek. Na jakiej zasadzie to działa ? Jak jest wstawiany taki link ? To coś daje ?
Spawnm
pewnie dają je albo w <!---koments---> czego user nie widzi albo w niewidocznego diva, wątpię by to działało ...
megawebmaster
Nie chodzi o to, żeby przeglądarki widziały, tylko żeby boty widziały. A chyba komentarzy nie czytają? No chyba, że wstawia się gdzieś normalnie i daje visibility: none;?
kamil4u
Cytat
No chyba, że wstawia się gdzieś normalnie i daje visibility: none;?

Tak się da, ale jak ktoś Cię podkabluje to możesz dostać bana/filtr itp. a na pewno ktoś życzliwy się trafi(oczywiście mówię o stronie na której jest taki link), ale dla strony do którego prowadzi taki link też IMO się nie opłaca: gdy strona zostanie zbanowana/sfiltrowana(czy jak to się tam mówi) to link z takiej strony jest g.... wart. Tak więc jak ktoś Ci coś takiego proponuje to nie radzę, a jak po prostu chciałeś wiedzieć to już wiesz tongue.gif
kamil4u
Możliwe - nie jestem pozycjonerem, a tylko czytam od czasu do czasu inne posty smile.gif
Cytat
nikt nie podkabluje

Jak chce to podkabluje: patrzy w kopie zrobioną przez Google i ... dalej wiadomo co smile.gif
megawebmaster
Ktoś życzliwy zawsze się znajdzie. Co do stosowania tego - ja nie stosuję, nie lubię oszukiwać. Jedynie z okazji tego tematu zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem i rzuciłem visible po prostu winksmiley.jpg
megawebmaster
Wymiana linkowa jest ok - ostatecznie obie strony się zgadzają i jest to w pełni wartościowe. Mówię, że nie korzystam z wszelkiego rodzaju systemów linkowych.
kamil4u
Cytat
bo cale pozycjonowanie w takim razie to jest jedno wielkie oszustwo smile.gif

tongue.gif wiem, ale stosowanie "visibility: none;" to chyba czarna strona mocy smile.gif (blackseo), a można też wypozycjonować stronę bez większych oszustw tongue.gif - trochę wygórowany przykład - Wikipedia . Oczywiście każdy robi jak uważa tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.