Witam,
zrobiłem sobie prosty hosting obrazków i zdjęć z bezpośrednim linkiem.
Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób (lub czy w ogóle tak się da) mogę zrobić prosty skrypt wyświetlający ilość odwiedzin/wyswietlen danego obrazka.
Czyli np. mam w katalogu "img" na serwerze pliki .jpg/.png itd. i chciałbym sprawdzić za pomocą pliku "statystyki.php" ile każdy plik ma wyświetleń. tak aby dodawało plik po jego zuploadowaniu i rejestrowalo wyświetlenia.
Pozdrawiam.
No to chyba ten access log będzie lepszy, bo zależy mi na tym żeby obrazki były wyswietlane bezpośrednio.
Jak się do niego dostać i najpotrzebniejsze informacje umieścić w pliku php?
Znalazłem program do miłego odczytywania access logów "OpenWebScope". Dobrze było by mieć skrypt ale w moim wypadku i tak nie będę co chwilę tam zaglądał. Jeżeli znacie jakieś inne programy do odczytu logów to proszę o propozycje.
Pozdrawiam.
Apocalyptiq
22.04.2009, 20:26:26
A to jest jakaś galeria może? Tj. kazdy obrazek ma swój profil? Jezeli tak, możesz to sobie w bazie danych zapisywać - ilość wyświetleń dla każdego profilu obrazka, jeżeli ktoś wejdzie na dany obrazek dodajesz mu do wyświetleń w bazie danych +1.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.