Largo
25.04.2009, 13:15:57
Witam,
Mam pewien problem z DotPay i moim skryptem obsługującym SMS'y. Gdy klient wyślę transakcję SMS, ale np. musiał na kod czekać 30 min i dostał go, a potem pomyśli - a co mi tam, spróbuję z 23 zł i wpiszę kod, a tu sukces! Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jak powiązać kod SMS z odpowiednią transakcją SMS. Transakcje bez podawania kodu odpadają ze względu na pewną sytuację, a muszę podawać userowi możliwość wpisania jej. Jak to zabezpieczyć?
Pozdrawiam,
Largo
okitoki
26.04.2009, 12:18:36
nie dostajesz od dotpay informacji o transakcji?
kwiateusz
26.04.2009, 13:22:22
o czym Ty mowisz? bo nie do konca zrozumiałem problem. Przecież kody sa różne dla różnych usług o różnej kwocie
okitoki
26.04.2009, 13:31:37
też mi się tak wydaje, chociaż nie znam systemu, bynajmniej oni powinni cię poinformować o takiej transakcji, że został uzyty do tego taki kod
kwiateusz
26.04.2009, 13:36:33
ja znam, i dla każdej usługi jest inne id i każda ma inne kody i przy sprawdzaniu po stronie serwera trzeba podac kod i do ktorej puli pownien należec i serwer odpowiada czy sie zgadza czy nie
a przy sprawdzaniu po swojej stronie przy dodawaniu działających kodów (do bazy czy tam gdzie) dopisuj sobie do ktorej grupy kod nalezy
bo z całego opisu zrozumiałem coś w desen że klient wklepuje kod i system uznaje go za droższy niż jest w rzeczywistości
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.