Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Edycja profilu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
drake88
Jak zrobić w php możliwość edytowania profilu?
Gryf
hmm
robisz zapytanie coś ale "SELECT * FROM `user` WHERE userid = IdUsera
po czym dajesz wartości poszczególnych pól do formy (inputy czy też jakiś textarea)
a potem jak dostajesz postem dane ze formularza to robisz zapytanie UPDATE
drake88
Jak dokładniej zrobić owe zapytania?
Gryf
ehh...
UPDATE `nazwa_tabeli` SET `kolumna_1` = `wartosc_1`, `kolumna_2` = `wartosc_2` WHERE `id_usera` = id
a tak poza tym to Manual ;]
drake88
Dziękuję, chyba sobie poradzę, w razie problemów jeszcze napiszę..
okitoki
lata programuje smile.gif, ale na to pytanie nie potrafł bym odpowiedzieć, równie dobrze mogłeś zapytać, jak skonstruować samochód
drake88
Zapytałem o edytowanie profilu, wg mnie dość jasno się wyraziłem, no chyba że nie rozumiesz, co to oznacza..
okitoki
jasne ze nie smile.gif, a kolega który ci odpowiedział z góry założył ze profil jest zapisany w sql-u, ja często takie informacje zapisuje w plikach, a tu by sql nic już nie pomógł
lashus
Cytat(okitoki @ 27.04.2009, 03:30:03 ) *
jasne ze nie smile.gif , a kolega który ci odpowiedział z góry założył ze profil jest zapisany w sql-u, ja często takie informacje zapisuje w plikach, a tu by sql nic już nie pomógł

Po co komentujesz, skoro ewidentnie problem został rozwiązany? Nie widzę sensu wytykania błędów innym, którzy próbują pomóc, bądź poszukują pomocy - prawda, wielu z nich nie ma bladego pojęcia o PHP, ale właśnie na tym polega nauka. Sztywne trzymanie się tutoriali, kursów da tylko podstawy, więcej wiedzy nabywasz w praktyce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.