Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Divy, javascript, css?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Purpen
Witam. Mam pewien problem, otóż layout po pocięciu wygląda tak:
(zakolorowałem najważniejsze w tym momencie dla nas divy)

Po dodaniu treści całość wygląda tak:

Teraz moje pytanie:
Jak sprawić, aby pod wpływem treści w newsach te niebieskie boxy powiększały swoją wielkość lub ją pomniejszały tak, aby się łączyły z footerem?
Słyszałem, że należy użyć do tego js...
Crozin
Najfajniej i najłatwiej byłoby to zrobić przy pomocy CSSowego display: table[-row|-cell], ale niestety IE daje ... i nie obsługuje tego (o dziwo tabelki obsługuje, ale...)

Google: faux columns
Purpen
Potrzebuję czegoś co działa również na ie. Mógł by mi ktoś podać konkretny kod?
Crozin
No przecież podałem Ci: faux columns - wklep w Googlea czy w wyszukiwarkę forum - dostaniesz na tacy.
Purpen
Dobra, ale moja strona składa się z 3 kolumn. Ankieta jest w jednej, news w drugiej, a partnerzy w trzeciej. Jak to w takim razie teraz zrobić?
Lion_87
Możesz te 3 kolumny dac w jednym DIVie i jemu nadać jakieś tlo/kolor
Crozin
W pierwszym linku z Googlea jest odpowiedź.

No chyba, że nie potrafisz zrobić w analogiczny sposób, ale wtedy na matematyce pewnie 10 + 6 umiałeś rozwiązać, a 154 + 4 + 78 już nie?
Zajec
Te dolne zakończenia bocznych kolumn "Ankieta" i "Partnerzy" zintegruj sobie ze stopką, która masz teraz ładnie na samym dole. Jak już to zrobisz to jako tło strony ustaw sobie obrazek typu: wycentrowany w poziomie i powtarzany w pionie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.