Przygotowuje dla koleżanki stronę firmową i natknąłem się na mały problem. Chciałem zainstalować na serwerze prosty sklep internetowy który wymaga PHP 4.3.3 ( na serwerze jest 4.6). Problem polega na tym że po wpisaniu www.nazwa-domeny.com/admin (instalacja właśnie z pliku admin.php) przeglądarka chce ściągać plik admin.php i podobnie jest ze wszystkimi plikami .php które bym wrzucił na serwer i do których się odwołuje. Sprawdzałem w kilku przeglądarkach i wszędzie to samo. Co może być przyczyna takiej sytuacji? Serwer jest wykupiony na www.mdsoftware.pl ale niestety nie mogłem się rano z kontaktować z gościem który nim administruje i nie wiem co robić a czas mnie goni. Z góry dziękuje za pomoc.
AngelusPL
15.05.2009, 08:57:53
Witam
Problem chyba tkwi w tym, że serwer nie wie co ma zrobić z plikami o rozszerzeniu .php. Konieczna jest zmiana konfiguracji serwera www (pewnie apache) a to może zrobić tylko admin tego serwera. Więc musisz ścigać gościa.
DREEMus
15.05.2009, 10:45:22
Ale to mało logiczne ;D
Bo nie tylko On ma tam strony i na pewno 99% użytkowników ma tam swoje stronki PHP ... hmm, chyba zostaje Ci .htaccess