Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Lightbox oraz jQuery się gryzą co zrobić by tego uniknąć ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
slewin
Witam , mam na stronce galerie fotek i korzystam z wyświetlania Lightbox2 oraz mam inne elementy na stronie np. kalendarz co wykorzystuje skrypt jQuery .
Problem : gdy ładuje bibliotekę jQuery to Lightbox przestaje działać questionmark.gif

Ktoś miał podobny problem ? Jakiś pomysł aby to rozwiązać questionmark.gif
wookieb
Proponuje w takiej sytuacji skorzystac z jquery lightbox
google-> jquery lightbox
slewin
dzięki , nawet nie wiedziałem że coś takiego jest winksmiley.jpg . sciana.gif ile teraz muszę pozmieniać , co za koszmar . hehe . pozdro

etam . pospieszyłem się . Nie działa . oto kod z naglowka strony
  1. <title>Moja strona</title>
  2. <link href="bb1.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> // mój styl
  3. <script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
  4. <script type="text/javascript" src="js/jquery.lightbox-0.5.js"></script>
  5. <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/jquery.lightbox-0.5.css" media="screen" />
  6. <script type="text/javascript">
  7. $(function() {
  8. $('a').lightBox();
  9. });
  10. <link type="text/css" href="css/smoothness/jquery-ui-1.7.1.custom.css" rel="stylesheet" />
  11. <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.3.2.min.js"></script>
  12. <script type="text/javascript" src="js/jquery-ui-1.7.1.custom.min.js"></script>
  13. <script type="text/javascript">
  14. $(function(){
  15. // Accordion
  16. $("#accordion").accordion({ header: "h3" });
  17. // Datepicker
  18. $('#datepicker').datepicker({
  19. inline: true
  20. });
  21. });
  22. </script>
  23. </head>
. Wrzucam plik testowy na serwer to działa ale jak wrzuce to co widzie wyżej to już nie dziala ! why ?
wookieb
Daj strone publicznie i link do niej.
slewin
orginal mam na localu oto link do storny testowej http://www.slewin.friko.pl/index.php
dziala link :: Test.htm oraz moje prace.

Problem zapewne jest związany z includowaniem danego pliku . W skrypcie lightbox2 to nie miało znaczenia , a w jQuery.lightbox juz ma .
Pokazalem dwa pliki . W index.php umiescilem ten (kod co wyżej) setup zdognie z instrukcja .

W pliku test.htm(plik dolaczony do jquery.lightbox) nic nie zmienialem , plik moje prace jest zmodyfikowany pod katem dzialania tego skryptu , zgodnie z instrukcja dalem div'a o id = galeria i niby powinno dzialac a wcale sie tak nie dzieje . dlaczego ? hmmm

kody źródłowe obu plikow na mojej stronie
wookieb
Zobacz
Kod
<script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
(...)
        <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.3.2.min.js"></script>

Wywal to drugie i uporzadkuj kod tej strony bo to woła o pomstę do nieba.
slewin
działa jak wyrzucę tą drugą linie . Ale wtedy pojawia się problem z innymi elementami jQuery ,kalendarz gdzieś mi znika nie działają te paski "Accordion" .
<urwanie glowy> Mam dość . za dużo plików ładuje i robi się z tego niezły burdel . Pomyślę o innym zastosowaniu jQuery lub je wywalę . Szkoda czasu na takie pierdoły jak akordeon i kalendarz który wygląda ekstra , eeeehhh zrobie sobie coś innego najwazniejsze że lightbox znow dziala winksmiley.jpg )

wookieb dzięki za pomoc . <piwo>

ps. spoko uporządkuje kod , to narazie faza koncepcji jest smile.gif a tak na marginiesie dobrze że nie nikt nie widzi mojego pokoju hehe . Pozdrawiam
elmozaur
jquery-lightbox nie dziala z lightboxem w wersji 1.3.2 - sprawdzilem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.