Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql][html] Formularz w Firefox
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kmike
Napisałem prosty skrypt i jak zacząłem go testować w róznych wyszukiwarkach zauważyłem, że podczas gdy w operze wyszukiwarka działa poprawnie, w mozilli po prostu nie wyszukuje. Nie bardzo wiem co może być tego powodem... Chodzi o wyszukiwarkę na stronie http://gdziekupic.org
nexis
Skoro mowa o PHP i MySQL to jaki to ma niby związek z przeglądarką? Może napisz też co nie działa i dla jakich danych (w jakich sytuacjach)?
kmike
Związek z przeglądarką... nie wiem w operze działa w mozilli nie.

prosty formularz.
  1. <form action="result.php">
  2. <input type="text" class="input" name="search" />
  3. <input type="submit" value="Szukaj" class="submit" action="result.php" method="POST" />
  4. </form>

i prosty kod do tego
  1. <?php
  2. $query=mysql_query("SELECT
  3.   *
  4. FROM
  5.   `shops`
  6. WHERE
  7.    `nazwa`
  8. LIKE
  9.    '%$search%'
  10. LIMIT
  11.    30
  12.   ");
  13. while ($row = mysql_fetch_assoc($query)) {
  14. echo '<div id="result"><div id="title"><a href="show.php?id=' . $row['id'] . '" title="' . $row['nazwa'] . '">' . $row['nazwa'] . '</a></div><div id="result_left">Ulica:&nbsp;<span class="underline">' . $row['ulica'] . '</span><br />Miasto:&nbsp;<span class="underline">' . $row['miasto'] . '</span><br />Województwo:&nbsp;<span class="underline">' . $row['wojewodztwo'] . '</span><br /></div><div id="result_right">Strona www:&nbsp;<a href="http://' . $row['link'] . '" title="' . $row['tytul'] . '" target="_blank">' . $row['tytul'] .  '</a><br />Rodzaj:&nbsp;<span class="underline">' . $row['kind'] . '</span><br /><a href="show.php?id=' . $row['id'] . '" title="Szczegóły">Szczegóły >></a></div></div><hr />';
  15.  
  16. }
  17. ?>
megawebmaster
Ekhm, od kiedy sposób wysyłania przekazuje się w polu input?
kmike
Cytat(megawebmaster @ 29.05.2009, 22:06:22 ) *
Ekhm, od kiedy sposób wysyłania przekazuje się w polu input?

Chodzi o method, tak? Skoro nie w input to przypuszczam, że w form...

edit: czytanie ze zrozumieniem...
megawebmaster
Akcję też przekazuje się w form. Dlatego nie wysyłało poprawnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.