Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Środowisko NetBeans 6.7 do pobrania w wersjach RC2 oraz RC3
Forum PHP.pl > Wortal > Newsy
blooregard
Na stronie http://www.netbeans.org pojawiły się kolejne wersje Release Candidate środowiska NetBeans 6.7 (RC2 dostępna od 5. czerwca oraz RC3, do pobrania od 17. czerwca). W stosunku do poprzednich wydań najważniejszą zmianą okazuje się wielojęzyczny interfejs programu (w wersji RC2), w tym także polski. Niestety, na chwilę obecną wiele komunikatów oraz opcji w menu nie ma jeszcze swoich odpowiedników w naszym rodzimym języku. Pełne spolszczenie pojawi się najprawdopodobniej w finalnej wersji 6.7, zapowiadanej wg. oficjalnej informacji ze strony projektu, na 29. czerwca bieżącego roku (choć z zastrzeżeniem, że data ta może ulec zmianie).
nospor
pod linuxem 6.7 rc3 ma bobole i dziala niestabilnie (przynajmniej u mnie). czesto ma zwiechy, pamiec podskakuje do 300 MB.
Podczas gdy rc1 nie przekracza 60MB i nie ma zadnych zaciec.

Tak piszę tylko, jakby kogoś korciła najnowsza instalka winksmiley.jpg A na dobrą sprawę rc3 nie wprowadza nic nowego względem rc1.
ucho
Żadne RC niechce mi się zainstalować - nie znajduje Javy mimo podania --javahome, starsze wersje nie miały takiego problemu :/
blooregard
Cytat
pod linuxem 6.7 rc3 ma bobole i dziala niestabilnie (przynajmniej u mnie). czesto ma zwiechy, pamiec podskakuje do 300 MB.

Zauważyłem, kompromisem jest RC2 smile.gif .
Ale patrząc na rozwój NetBeans jako środowiska, nie mogę doczekać się wersji 7.

Cytat
Żadne RC niechce mi się zainstalować - nie znajduje Javy mimo podania --javahome, starsze wersje nie miały takiego problemu :/

Nie powinno być problemu - jesteś pewien, że poprawnie zainstalowałeś Javę?
sobstel
Cytat(nospor @ 19.06.2009, 11:17:20 ) *

nie mam takich problemów. używam 6.7rc3 na ubuntu 9.04 i śmiga dobrze. pamięć też nie narzeka ;-)
viking
I mamy final.
http://www.netbeans.org/features/
sowiq
Jeśli final działa równie szybko jak RC3, to ja pozostanę przy starym, dobrym 6.5.1 Jutro potestujemy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.