Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CGI]Brak dostępu do mimeTeX
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mowgli91
Witam.
Od pewnego czasu męczę się z pewną sprawą. Mianowicie ściągnąłem sobie pliki źródłowe programu mimeTeX do generowania wzorów LaTeX. Skrypt CGI, zwraca gifa ze wzorem. Skompilowałem sobie standardowym poleceniem ze strony autora. U mnie na komputerze działa idealnie (Apache na localhost), natomiast po wysłaniu na serwer nazwa.pl oraz inten.pl już nie. W pierwszym błąd 500, w drugim 403. Do tego po utworzeniu pliku .htaccess ażeby odpalić mode rewrite, nawet na localhost przestało działać. Teraz moje pytanie - co trzeba zrobić, aby odpalić skrypty cgi na popularnych serwerach hostingowych? Co muszę zrobić, jakie warunki spełnić, żeby to odpalić? Może znacie jakieś inne alternatywne programy/skrypty LaTeX, które mogę używać z poziomu php, lub jakkolwiek na stronie www? Bardzo proszę o pomoc.

http://www.forkosh.com/mimetex.html - strona projektu mimeTeX.

//Edit: używam XAMPP pod Windowsem
erix
Ok, a wrzucasz to do cgi-bin dając uprawnienia do odpalenia? snitch.gif
mowgli91
Tak. poszperałem i się okazało że moi kochani providerzy mają wyłączone uruchamianie cgi-bin. Znacie może jakąś alternatywę dla cgi do wyświetlania wykresów LaTeX? i jak to jest z tym .htaccess, z którym wyskakuje błąd 404? Jakie dyrektywy są wymagane do bezproblemowego odpalenia?
erix
Zmień hosting - co to za ISP, który blokuje skrypty CGI...

Cytat
i jak to jest z tym .htaccess, z którym wyskakuje błąd 404? Jakie dyrektywy są wymagane do bezproblemowego odpalenia?

To zależy od konkretnego przypadku.
mowgli91
A znacie może jakieś darmowe konta z obsługą CGI?
erix
Darmowe będzie ciężko dostać - z CGI chyba tylko płatne.

Jest przyklejony wątek o hostingach, poszukaj, pogooglaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.