Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] sesje - problem z usunieciem id sesji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
siemieng
witam,

Mam maly problem z usunieciem sesji uzytkownika, glownie ID, jaki moze byc powod tego, ze
  1. <?php
  2. if($_SESSION['isValid'] == false)
  3. {
  4.     $sessionName = session_name();
  5.     if (isset($_COOKIE[$sessionName]))
  6.    {
  7.        setcookie($sessionName, '', time()-3600, '/');
  8.    }
  9.    session_destroy(); $_SESSION = array();
  10.    print '<meta http-equiv="refresh" content="0; url=index.php"/>';
  11. }
  12. ?>

oczywiscie $_SESSION['isValid'] ustawione jest na false, nawet funckja session_regenerate_id() nie dziala. Daze do tego, ze po kazdym wykrytym bledzie uzytkownik utraci swoja sesje,m po czym zostaje przekierowany do glownej strony, i u mnie lokalnie to dziala, a jak wrzuce na wykupiony serwer to sesja ID sesji sie nonstop utzymuje, nawet po wywolaniu kodu pokazanego wczesniej:/ Jaki moze byc tego powod??
erix
Przecież ciastka trzeba usuwać z tymi samymi parametrami, co zostały ustawione.
siemieng
Ale ja nie tworze zadnych wlasnych ciasteczek, uzywam tylko sesji, i chce poprostu usunac id sesji, ktore ciagle sie nie zmiania, nawet jak usune standardowe ciasteczko, czy wyczyszcze tablice sesji. Tan sam kod na moim localhoscie dziala ok i dane sesji jak i id sesji sa usuwane?questionmark.gif

I nie bardzo rozumie czemu tak sie nie dzieje na serwerze hsotingowym?questionmark.gif Prosze o podpowiedz?questionmark.gif

Dodatkowo uzycie session_regenerate_id(); na localhoscie prowadzi do zmiany id sesji po kazdym odswiezeniu strony a na serwerze hostingowym funckja session_regenerate_id(); wogole jakby nie dzialala - nie wiem co moze byc nie tak:/ chyba ze zle rozumuje cos?questionmark.gif?
erix
Cache? Inne ustawienia? Czynników jest sporo.
planet
a masz na początku pliku linijke session_start(); ? bo bez tego to raczej nie bardzo z sesją podziałasz winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.