Mam pewien problem , mam również nadzieję, że nie ma podobnego tematu na forum a jeżeli jest to nie zostanę zakrzyczany, bo u mnie jest 2 w nocy i już nawet nie mam siły nic szukać. Więc liczę, że mi pomożecie.
Chciałbym zacząć tworzyć stronę w PHP jednak jestem totalnym amatorem w dodatku początkującym a moja wiedza na razie jest równa 0. Mam książkę Helion o PHP, MySql.. i utknąłem już na początku. Mianowicie kod strony z której mam przejść na inną gdzie znajdzie się kod php. Jednak kiedy dodaje kod PHP do tej strony to przeglądarka mi go nie czyta jako kodu php i wyskakuje on jako normalna część kodu html, można go również odczytać w kodzie źródłowym strony co, przy php nie powinno być możliwe z tego co się orientuję. Zainstalowałem wcześniej WampServer 2.0 i on powinien obsługiwać moje php, wszystkie aplikacje są w nim włączone więc wydaje mi się, że działa.
Tutaj podaje kod który został podany w książce:
Kod
<html> <head>
<title>Części samochodowe Janka - wyniki zamówienia</title> </head> <body>
<hl>Części samochodowe Janka</hl> <h2>Wyniki zamówienia</h2> <p>Zamówienie przyjęte.</p></body> </html>
<title>Części samochodowe Janka - wyniki zamówienia</title> </head> <body>
<hl>Części samochodowe Janka</hl> <h2>Wyniki zamówienia</h2> <p>Zamówienie przyjęte.</p></body> </html>
a po <h2> mam dodać:
Kod
<?php echo "<p>Zamówienie przyjęte.</p>"; ?>
Prosiłbym o wyjaśnienie co mam zrobić, żeby odczytało mi ten kod php, ponieważ bez tej wiedzy nie mogę uczyć się dalej php:(
Z góry dzięki,
Marcin