Postanowiłem że zacznę się uczyć programowania obiektowego.
Żeby nie bawić się w przykłady typu "wkręć żarówkę", postanowiłem zrobić coś pożytecznego, a mianowicie generowanie HEAD strony www (takie coś zawsze może się przydać) więc lepiej mieć w swoim toolboxie.
Zrobiłem sobie klasę
<?php class serwis_nexus_pl { public function drukuj_tytul() { } public function drukuj_opis() { } public function drukuj_slowakluczowe() { } public function drukuj_includuj_javascript() { } public function drukuj_includuj_css() { } public function wydrukujSerwis() { $this->drukuj_tytul(); $this->drukuj_opis(); $this->drukuj_slowakluczowe(); $this->drukuj_includuj_javascript(); $this->drukuj_includuj_css(); } } $glowna_strona= new serwis_nexus_pl(); $glowna_strona->tytul='Mój tytuł strony www'; $glowna_strona->opis='ala ma kota a kot ma aids'; $glowna_strona->slowa_kluczowe='kot psot myszka'; $glowna_strona->includuj_javascript='jquery.js'; $glowna_strona->includuj_css='wordcloud.css'; $glowna_strona->includuj_css='css.css'; $glowna_strona->wydrukujSerwis(); ?>
Problemem jest, że jak wpisuje :
<?php $glowna_strona->includuj_css='wordcloud.css'; $glowna_strona->includuj_css='css.css'; ?>
To nadpisuje mi, wartość pola CSS i drukowane jest samo "css.css".
To jest logiczne, bo w "wydrukuj serwis" zrobiłem sobie
<?php $this->drukuj_includuj_css(); ?>
A to pole, będzie zawierać tylko jeden ostatni element.
Ponowne wywołanie, nadpisuje pierwszy.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to ominąć tak abym mógł dodawać "dowolną ilość razy" css ?
Z tym że nie ma to być "funkcja" która po prostu wydrukuje w momencie wywołania.
Wydrukowanie ma być na moje żądanie na końcu generowania strony, kiedy będę znać słowa kluczowe itp.
Będę wdzięczny za poradę