Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyszukiwarka, bez bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
echo55
Witam wiem ze na tym forum jest masa różnych tematów z wyszukiwarka php ale niec nie znalazlem co by mnie interesowało a wiec
poszukuje wyszukiwarki na strone jestem nowy w tym i nie wiem czy w ogole wszystko dobrze robie. Strone zaczolem robic w PHP a dokladniej uzywam DreamWeaver sc3 obejrzalem kilka tutoriali i wziolem sie do roboty

oczywiscie moj glowny plik to index.php w którym mam przypisy poszczegolnych tabel tak jak np
  1. <?php include_once "XXX.php"; ?>

gdzie XXX to nazwa innego pliku php czyli jak zmienie ten plik to na wszystkich podstronach znienia sie wyswietlana zawartosc. ogolnie chodzi mi o taka budowe strony na ktorej w przyszkisci bedzie sie znajdowac dosyc spoko innych podstron. no i w tym sedno ze chcial bym wyszukiwarke tylko tych podstron oczywiscie strona nie ma bazydanych ani nic z tych rzeczy. czyli powiedzmy ze mam strone www.123456789.pl/index.php i po wpisaniu jakiegos tematu strona przechodzi np do www.123456789.pl/wyszukanytemat.php
Daiquiri
Nie do końca rozumiem co Ty chcesz wyszukiwać? Strony, które includujesz? "Po czym" ma odbywać się wyszukiwanie? Po zawartości na podłączanych stronach? Może chcesz ustalić słowa kluczowe dla wyszukiwarki?

Cytat(echo55 @ 25.08.2009, 17:18:04 ) *
(...) a dokladniej uzywam DreamWeaver sc3 obejrzalem kilka tutoriali i wziolem sie do roboty (...)

A nie CS3?
echo55
tak sorki cs3

dokladnie chodzi mi o zawatrosci podstrony powiedzmy kazda mniejsza podstrona bedzie wyszukiwana po jej tytule.
Daiquiri
Cytat(echo55 @ 25.08.2009, 18:23:15 ) *
dokladnie chodzi mi o zawatrosci podstrony powiedzmy kazda mniejsza podstrona bedzie wyszukiwana po jej tytule.

No to po zawartości czy po tytule... Skonstruuj najpierw to na czym chcesz operować, bo tak w ciemno to nie ma w sumie o czym rozmawiać party.gif . Nie wiem jak masz zbudowaną strukturę i w jaki sposób chcesz przeszukiwać dane. Przy tak małej ilości informacji mogę Ci powiedzieć, żebyś pobierał zawartość każdej podstrony i porównywał je z jakimś kluczem (szukaną frazą), ale równie dobrze mogę zaproponować szukanie jedynie w wyciętym ciągu z danej podstrony np. zawartości pomiędzy <h1></h1> i zapisywanie wyników w tablicy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.