Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Powielenie tła
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
stirith
Mam takie tło: http://modlitewnik.com/tlo_bg.jpg

Chcę go powielić na prawo i na lewo...Oczywiście środek tła nie będzie widoczny bo tam będzie tekst, i inna grafika, chodzi mi o to abym końcówki tła (jakieś 50 px od prawej strony i od lewej) powielił....Jak mam to zrobić ?

P.S. Standardowo się raczej nie da...bo te cienie są pod kątem...wiec powielanie jednego px nic nie da...
erix
Cytat
Chcę go powielić na prawo i na lewo...Oczywiście środek tła nie będzie widoczny bo tam będzie tekst, i inna grafika, chodzi mi o to abym końcówki tła (jakieś 50 px od prawej strony i od lewej) powielił....Jak mam to zrobić ?

Robisz dwie warstwy, które pozycjonujesz przy prawej i przy lewej tak, aby tekst miał wyższy z-index niż tła. Jedno tło możesz ew. nadać dla body.
stirith
To to ja wiem...ale tą grafikę chcę powielić, żeby nie było białych śladów po bokach....

bo ta grafika ma 1130px....a chce żeby przynajmniej dla rozdzielczości 1280 było bez białych śladow
erix
Wyraź się jaśniej:

Cytat
chcę go powielić na prawo i na lewo...

Cytat
To to ja wiem...ale tą grafikę chcę powielić, żeby nie było białych śladów po bokach....

Albo ja jestem tępy, albo coś masz na myśli i tego nie precyzujesz zakładając, że wszyscy będą wiedzieli, o co Tobie chodzi.
askone
A może po prostu użyjesz opcji resize w dowolnym programie graficznym. Zmiana rozmiaru o ~10% nie powinna odbić się jakoś mocno na jakości tła...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.