Nie żebym się czepiał, ale czego chcesz, bo nie bardzo rozumiem z tego bełkotu?
Chcesz aby napisać Ci coś w PHP bo nie dajesz sobie rady z tabelkami HTML ?
Może się jeszcze się nie obudziłem, bo niedawno wstałem, ale ja rozumiem to tak:
"HTML jest zbyt trudny, trzeba to napisać w PHP", jakby miało ci to coś pomóc.
Chyba że widzi Ci się jakiś panel administracyjny do zarządzania wpisami w DB które potem mają być pokazywane w jakiejś formie na www.
Opisz się dokładniej, najlepiej napisz coś co będzie przypominało przynajmniej taką treść, aby zawierało konkrety jak to widzisz aby działało:
"Nie daje sobie rady z ręcznym pisaniem całej strony newsów, potrzebuje mieć możliwość zarządzania datami wygaśnięcia wpisu, dodawaniem wpisów, grupowaniem we własnoręcznie stworzonych kategoriach, wyświetlanie x najnowszych i spis kategorii (z ilością newsów na każda z nich przy nazwie)... ", taki opis da dużo więcej i osoba zainteresowana napisaniem kodu będzie wiedziała o co się dodatkowo zapytać by wiedzieć co stworzyć.
Ten temat przypomniał mi cosik więc zamieszczę tutaj.
Streszczenie mojej niedawnej rozmowy z klientem

Klient: witam, potrzebuje programu partnerskiego na swoją stronę www (tu adres do strony z ogłoszeniami sprzedaży samochodów), ile to by kosztowało?
Ja: A na jakiej zasadzie ma działać program?
Klient: Nie wiem, nie orientuję się zbytnio, tak żeby zliczał ilość wystawionych ogłoszeń.
Ja: To się nazywa statystyka (tu zamieściłem strasznie niską cenę dobudowania tej malusiej funkcjonalności).
I klient się chyba obraził