Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: formularz - wstecz
Forum PHP.pl > Forum > PHP
karbon
jest formularz, wpisuje się dane klika np. wyślij i niby wszystko jest dobrze. jak zrobić, żeby po wysłaniu formularzu i wciśnieciu przycisku wstecz w przeglądarce, dane z formularza się nie pojawiły (w IE coś typu strona wygasła)?
DeyV
Po otrzymaniu danych skrypt zqapisuje je, i od razu przekierowywuje na kolejną stronkę (nejlepiej header'em). ten sposób pozbywasz sie ryzyka tego, że np. klient naciśnie odświerz, i dane zostaną przeładowane ponownie. Również wstecz - przynajmniej jednorazowe - nie pomoże.
kurtz
Cytat
jest formularz, wpisuje się dane klika np. wyślij i niby wszystko jest dobrze. jak zrobić, żeby po wysłaniu formularzu i wciśnieciu przycisku wstecz w przeglądarce, dane z formularza się nie pojawiły (w IE coś typu strona wygasła)?
http://php.faq.pl/klucz/submit
karbon
ale mogę nacisnąć wstecz i mam wyświetlone wcześniej wpisane dane z forrmularza ;(
kwiateek
Cytat
ale mogę nacisnąć wstecz i mam wyświetlone wcześniej wpisane dane z forrmularza ;(

Jak dasz: header to nie masz. Mozesz uzyz jeszcze unset() ale to nie bedzie pomocne przy uzyciu wstecz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.