Jestem autorem aplikacji na Grono.net, napisanej w PHP z użyciem MySQL i korzystającą obecnie częściowo z Memcached.
Aplikacja w dniu publikacji miała 12k uu, 24pv a drugiego dnia do 16 kiedy serwer padł 15k uu i 40uu. Aplikacja nie jest
zoptymalizowana i wymaga na tym polu trochę pracy. Szukam osoby która chciałaby podjąć się pomocy przy optymalizacji aplikacji.
W zamian oferuję możliwość umieszczenia dowolnej reklamy w aplikacji przez okres miesiąca (prime time). Może to być reklama Twojego
produktu, firmy, innej firmy z którą się umówisz, whatever. Przy tych statystykach to będzie
jakieś (80k dziennie x 30 dni) 2,4 kk odsłon. Może być Adtaily albo każda inna forma reklamowa. Szczegóły do uzgodnienia.
Poza tym to ciekawy case study i doświadczenie. Może być osoba, która dopiero uczy się optymalizacji i miałaby czas
i chęci zrealizować ten projekt. Zależy mi na osiągnięciu efektu końcowego czyli sprawnie działającej, nie padającej appki.
W skrócie co jest do optymalizacji (jeżeli cokolwiek z tego Cię interesuje, pisz):
- Optymalizacja kodu PHP
- Użycie Memcached
- Optymalizacja zapytań
- Optymalizacja konf. bazy danych i serwera
Kontakt: 2497899, oczywiście na gg. Proszę nie pisać tutaj, bo rzadko zaglądam.
Statystyki za pierwsze dwa dni:

Edit: zmieniłem nospor tag na barter, bo to nie wolontariat jednak. Ale dzieki za uwage:) gratz