Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]czy ktos może na to odpowiedzieć ? było dwa razy pytanie i ani jednej konkretnej odpowiedzi
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
drips
Problem z usunięciem anonimowego użytkownika: w momencie wpisania komendy: use mysql pojawia sie: ERROR 1044<42000>: Access denied for user: ''@'localhost' to database 'mysql'

czy jestkto kto moze poprostu napisac jak sie dostac do bazy na lokalnym serwerze?questionmark.gif
vokiel
Chcesz usunąć użytkownika, na którego jesteś aktualnie zalogowany?

Zaloguj się jako root, ten anonimowy usr na pewno nie będzie miał dostępu do bazy mysql (no chyb, że ktoś te uprawnienia nadał)
drips
Czy możesz napisać w jaki sposób się zalogować jako root, wiem że może cie śmieszy to pytanie ale dałem stówę za książkę i z niej pochodzi ta instrukcja która nie działa, więc już mi nerwy puszczają, a po drugie jestem załamany jak mam się nauczyć PHP jak nie mogę usunąć użytkownika z mysqla.

masakra:(
piotrooo89
odpalasz konsole, odszukujesz swojego mysql'a i uruchamiasz go:

mysqladmin.exe -u root -p jakies_haslo_do_roota
phpion
Kod
mysql -u root -p

i zostaniesz poproszony o podanie hasła (pewnie puste).
cojack
A ja zachęcam do lektury: http://www.gentoo.org/doc/pl/mysql-howto.xml, jeżeli się nie znam, to czytam a nie biorę za coś co pewnie i tak zepsuje.
drips
dzięki ja tez czytałem z książki i robiłem wg instrukcji ksiazkowej więc nie przypuszczałem że coś zepsuje:(
cojack
Co to za książka?
drips
PHP i MySQL Tworzenie stron WWW Vademecum profesjonalisty, wydanie trzecie dodatek A
cojack
Mogłem się tego spodziewać...otwórz sobie na 235 stronie i przerób raz jeszcze cały dział. I broń Boże nie wierz we wszystko co tam jest napisane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.