Mam taki kawalek kodu :
ktory znajduje sie w div-ie o id="foto"
Jak widac z powyzszego kodu wewnatrz div-a o id="gallery" znajduje sie div o id="click" ktory ma taki kod css
#click { border:1px solid red; position:absolute; z-index:2; height:360px; width:125px; float:left; }
Jego z-index jest uswationy tak zeby znajdowal sie przed wszystkimi - z perspektywy osi z - divami znajdujacymi sie na stronie.
No i teraz mam obsluge zdarzen w jquery dla divow :
$("#foto").click(function(){ //jakis kod }); $("#click").click(function(){ //jakis kod });
Problem polega na tym ze mimo tego ze div o id="click" jest ustawiony na z-index:2 to i tak po kliknieciu w niego nic sie nie dzieje, a wiem ze dzialanie funkcji ktora obsluguje jest poprawne, poniewaz gdy wstawie funkcjie ktora obsluguje zdarzenie #click.click pod pod klikniecie na #foto to wszystko smiga, wiec wydaje mi sie ze cos jest nie tak z tym z-index.....mimo ze kursor myszy wyraznie mi pokazuje ze znajduje sie nad divem o id="click"......mam nadzieje ze rozumiecie o co chodzi.....poprostu mimo tego ze div o id="click" znajduje sie nad wszystkimi innymi divami w dokumencie po jego kliknieciu nic sie nie dzieje, choc funkcja w js jest napisana poprawnie....