Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][JavaScript][PHP]upload plików działał a nie działa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
deha21
Witam,
Ulepszałem swój skrypt przeglądarki plików i przerzucałem się na nowy serwer (masternet). Po paru problemach - trzeba było zmienić obsługę na PHP5 oraz wyłączyć dla pliku uploadującego safe mode.
I ładnie wszystko działało. Przy okazji kombinowałem z CHMODami bo musiałem odpowiednim katalogom je nadać, żeby można było zarządzać w nich plikami.
Niestety po paru dniach nie działa upload. Wszystko inne się da - przenosić pliki, usuwać, zmieniać nazwy. Więc CHMODy chyba są ok. Niestety nie da się wgrać :/
Zapytałem się czy na serwerze coś robili bo skrypt mi przestał działać ale odpisali że nic nie robili ostatnio. A więc to moja wina. Plik uploadujący jest dobry bo skopiowany ze starej wersji strony (gdzie działa nadal).

Stuktura plików:
  1. --pliki
  2. -----images
  3. -----video
  4. --browser
  5. -----upload (w tym folderze znajduje się upload.php oraz htacces z SecFilterEngine Off, SecFilterScanPOST On - trzeba było tak zrobić żeby skrypt uploadu działał)
  6. -----index.php (w nim otwiera się przeglądarka)
  7. -----js (folder w którym są pliki JS i Flasha bo skrypt uploadu jest przez nie obsługiwany - chodziło tu o możliwość multiuploadu a tylko flash to umożliwia)

Mam pytanie czy może muszę ustawić jakieś specjalne CHMODy dla plików wykonujących? Jaka może być inna przyczyna takiego zachowania?

Pozdrawiam
Wiktor P.
A czy działa ci funkcja chmod() na nowym hostingu ?

Mi dla przykładu na Active24 nie działała.
W takich przypadkach zaczynają się problemy.
deha21
Chmod() działa. Dziwne tylko że nie działa mkdir z ustanowieniem praw od razu przy tworzeniu ale to w sumie nieważne bo można chmodem.

EDIT:
Już naprawiłem. Chodziło o to, że plik wykonujący upload nie może być w innym folderze niż plik z którego wywołuje się upload.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.