Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wordwrap
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ziomek32
Witam wszystkich:) mam mały problem i bardzo proszę o pomoc.

No więc mam skrypt dodawania komentarzy i użyłem sobie funkcji wordwrap aby dodawała mi <br> jeśli wiadomość przekroczy 186 znaków i było ok jeśli wiadomość np jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj miała ponad 186 znaków to ładnie mi dodawało <br> i wszytko się ładnie mieściło w tabelce ale jeśli wiadomość składała się z liter ggggggggggggggggggggggggggg i ona miała ponad 186 znaków to tabelkę mi rozjeżdżało bo litera g jest grubsza od litery j prawie dwukrotnie, a jeśli wiadomośc składała się z różnych wyrazów to zostawało za dużo miejsca w tabelce bo jak wiadomo spacja tez sie liczy, jak zaradzić na taki problem?

Pozdrawiam.
Spawnm
explode(' ' , $tresc);+foreach dla każdego wyrazu i daj tyle znaków aby nawet przy g czy x zostało trochę miejsca. na koniec implode
thek
... albo zastosuj czcionkę o stałej szerokości.
Dumdas
to powinno byś w HTML lub CSS
Ustawiasz stałą, z góry ustaloną przez HTML/CSS szerokość komórek w tabelce, a przeglądarka sama dostosowuje.
ziomek32
Cytat(Dumdas @ 11.10.2009, 19:10:49 ) *
to powinno byś w HTML lub CSS
Ustawiasz stałą, z góry ustaloną przez HTML/CSS szerokość komórek w tabelce, a przeglądarka sama dostosowuje.

Tak, niby jak? daję sobie np max-width: 10px a okienko i tak rozjeżdża się jak chce.

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc:)
Spawnm
Przecież ci napisałem co masz zrobić ...
Czekasz na pomoc czy gotowca?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.