Dziękuję za linki, postaram się je przeczytać i zrozumieć, bo teraz rzuciłem tylko okiem na funkcje.
Wszystko jednak skupia się w kierunku programowania obiektowego i zagadnień typu $wartosc->$ustaw->$zalogowany->$true
A odczyt danych skupia się w następujący sposób
$wartosc>$pokaz->$zalogowany
Myślałem bardziej o metodzie która przechwyciła by bieżący system sesji, tak więc aby zapytania kierowane w
$_SESSION['imie']=ala;
Szły do serwera MySQL.
Może punkt zahaczenia do tej metody leży w session_set_save_handler().
Metody opisane w PDF-ach tak naprawdę nic nie wnoszą w temacie sesji... dla mnie opisane tam informacje to nie sesje.
To zwykły SELECT FROM database WHERE ID_SESJI = $_COOKIES['nazwa_sesji_uprzednio_zakodowana_sha1_z_random_string_plus_godzina']
Ma to po prostu mało wspólnego z sesją jako sesją, sesja ma to do siebie że wykonując operacji na tablicy dostaje operację niejako automatycznie zacommitowaną w serwer, a nie pociągam manualnie za funkcję poprzez "zapisz ze wartosc x jest rowna jeden a nie dwa dla sesji xyz".
Nie twierdzę że opisana wyżej metoda jest zła, ale taką jestem stworzyć samemu po wypiciu 2 piw, dodając do tego zabezpieczenie przez kradzieżą w postaci porównania adresów ip, przeglądarki itp. itd.
Sens jest aby bez przepisywania źródła w postaci całego projektu osiągnąć migrację przez frustrację.
Nie jestem pewien czy ten opis nie jest zgodny z podanym wyżej schematem:
http://www.devshed.com/c/a/PHP/Storing-PHP...n-a-Database/6/(nie jestem w stanie teraz przetestować, zrobię tylko jak będę miał chwilkę wolnego - wyganiają mnie)
Ale już to wygląda tak jak by przejmowało komendy stricte należące do PHP.
Jak uruchomię to wypowiem się jak radzi sobie z klastrowaniem....
pozdrawiam