Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Modułowa budowa strony - koncepcje
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Quider
Witam, jestem na poziomie pisania własnego narzędzia, które posłuży mi do dalszej pracy. Problem mój polega na tym, że mam pewną koncepcję ale wyczerpały mi się logiczne pomysły.

Otóż problem polega na tym, że budując framework implementuje w niego, nazwijmy to, zalążek CMSa. Głównym zamysłem jest aby w tym zalążku umieścić obslugę modułów.

Moduły to klocki(komponenty) z których mogę składać w dowolny sposób stronę wybierając tylko miejsce, w którym dany moduł ma się pokazać. W taki sposób jak to jest zrobione w Joomli czy seagull framework. Aczkolwiek chodzi mi o autorski skrypt.

Oto pytanie:
Czy ma ktoś jakieś wskazówki dla mnie w jaki sposób stworzyć relację w bazie tudzież jakiego skryptu użyć aby móc z tego korzystać w przyszłości? Generalnie chodzi mi o konkretne wskazówki bo odpowiedz typu "przeleć pętlą po tabeli i wczytaj" mnie nie ratuje.

Za wszelkie odpowiedzi dziękuje winksmiley.jpg
marcio
Idee masz taka sama jak ja,moj "fw" dokladnie opiera sie na tym co ty chcesz zrobic.

Cytat
Generalnie chodzi mi o konkretne wskazówki bo odpowiedz typu "przeleć pętlą po tabeli i wczytaj" mnie nie ratuje.

Generalnie to moj silnik opiera sie mniej wiecej na tym oczywiscie jest to bardziej rozbudowane ale sama idea jest taka sama.

Jesli masz ochote moge podeslac ci caly projekt albo chociaz pliki ktore odpowiadaja za calu start aplikacji czyli ladowanie:

-komponentow

-pluginow

-filtrow

Oczywiscie nie jest to nie wiadomo co ale ja jestem zadowolony.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.