Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] udostępnianie danych innym serwisom
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
grzegorz_g
Witam,

Mam oto taki problem chce udsotępniać dane innym serwisom sportowym. Dane te mam zapisane w formie xml'a. Chce je udostępniać w formie tabeli wyników sportowych. Kiedyś miałem to w <IFRAME>, zrezygnowałem . Później używałem feed2js, jednak chce tam użyć ajax'a i ten feed2js niestety nie daje rady.

Czekam na opinie w jaki sposób udostępnić taką tabelę wyników jakiemuś serwisowi.
marcio
Xml przewaznie wszyscy robia to za pomoca rss
grzegorz_g
tak tylko czy jest mozliwość udostępnienia tego w formie gotowej tabeli (wraz z got. elementami grafiki, banner (obowiazkowy - nieusuwalny)
Wolfie
A przesylanie cUrl'em ?
grzegorz_g
poczytałem o curl'u - moze za krótko ale nie wiem jakby to miało zostosowanie do mojego problemu.

Ja chce udostępnić "tabelę" webmasterom na zasadzie prostego kodu np. tak jak to mialem w feed2js

1.  
  2. <!-- Scoressite League -->
  3. <script language='JavaScript' src='http://www.scoressite.com/feed2js/feed2js.php?src=8_4.xml&chan=y&desc=1'>
  4. </script><!-- End Scoressite League -->
  5.  
  6. <STYLE type="text/css">
  7. /* ScoresSite.com leaguetable CSS */
  8. .leaguetable {
  9. width:468px;
  10. background:#cccccc;
  11. margin: 0px 0px 0px 0px;
  12. font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif;
  13. font-size:12px;
  14. }
  15. .header {
  16. background:#666666;
  17. color:#ffffff;
  18. padding-left:5px;
  19. }
  20. .data_rows {
  21. padding-top: 2px;
  22. padding-bottom: 2px;
  23. text-align:center;
  24. }
  25. .points {
  26. font-weight:bold;
  27. background-color:#ffffff;
  28. }
  29. a.link, a.link:hover {
  30. color:#ffffff;text-decoration:none;
  31. }
  32. /* ScoresSite.com leaguetable CSS */
  33.  

ja u siebie wprowadzama wszystkie dane chodzi tylko o mozliwość wyświetlenia ich na stronach innych webmasterów

potreb
Ja udostępniając dane komuś zastosowałem javscript smile.gif

Pobieram dane:
  1. <script language="javascript" type="text/javascript" src="www.adres.pl/events.php"></script>

Udostępaniam dane w pliku events.php dane w postaci:
  1. document.writeln('<ul>');
  2. document.writeln('<li><a href="adres" target="_blank">tytul czegos</a></li>');
  3. document.writeln('<li><a href="adres" target="_blank">tytul czegos</a></li>');
  4. document.writeln('<li><a href="adres" target="_blank">tytul czegos</a></li>');
  5. document.writeln('</ul>');

Oczywiście trzeba dostosować pod siebie i należy pamiętać o kodowaniu stron.
grzegorz_g
potreb - założenie słuszne a powiedz mi da się , jeżeli tak to w jaki sposób zastosować ajax
potreb
A co za różnica ajax - javascript. To jest bardzo prosty przykład, który zadziała.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.