Cześć!
Robie skrypt dodawania pliku (formularz html i php) i mam juz opcję, ze skrypt sam sprawdza, czy dodawany plik jest juz na serwerze w danej lokalizacji, czy nie...
chciałbym jednak to udoskonalić. chciałbym, aby uzytkownik mógł w razie istnienia danego pliku na serwerze podjąć decyzję, czy czce zamienić, czy zrezygnowac, czy zamienic sama nazwe pliku.
Jak to zrobić? Jak do tego sie zabrać, na pewno sie da, jestem optymistą, ale jak ?
Prosze o podpowiedzi, wskazówki, to bardzo ciekawy problem.
Mam plik z formularzem, plik odbierajacy formularz, a w nim: albo dodaje plik, albo gdy wykryje plik funkcja, pyta, czy chcę zmienić nazwę pliku. Formularz przekazuje nową nazwę do zmiennej upload i nazwę pliku tymczasowa do siebie samego (action="?") - ale to nie działa... czegos po odswierzeniu brak, zapewne albo danych tablicy $_FILES (ale raczej nie) albo samego pliku tymczasowego... nawet jak przekazuje nazwe oryginalna (dla próby, zamiast zmienionej), to jest bład i nie dodaje pliku...
cofnąłbym ponownie do pliku z form i inputem file, ale nie wiem jak przekazać polu file w formularzu ścieżke do pliku jako wartość domyslna, a poza tym to nie pomoze mi zmienic nazwy tego pliku... bo tam mozna wybrać tylko scieżke istniejącego pliku...
Co mam robic ?