Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szybkosc Socketa
Forum PHP.pl > Forum > PHP
paxton
Witam zastanawiałem się jak szybko działają Sockety na localhoscie.

Dajmy na to ze mam napisana aplikacje w c++ która odbiera połączenia, przetwarza i odsyła, wysyłam socket do tej aplikacji poprzez PHP i czekam na odpowiedz, jaka prędkość by to była?

Zyx
Już nie masz ciekawszych problemów, niż szybkość socketów? Nie ma odpowiedzi na to pytanie, bo każdy system operacyjny (a nawet różne wersje tego samego systemu) inaczej to implementuje i oferuje inną wydajność. Reszta to kwestia tego, jaki rodzaj socketów używasz, jak wydajnie ich używasz w swoim programie...

PS. Co rozumiesz przez "wysyłam socket do aplikacji"? Jakie wysyłanie socketu? Gniazd się nie wysyła, wysyła się dane.
paxton
Pytam dlatego poniewaz bede pisac aplikacje ktora uzywa takiego oto sposobu lecz nie jestem pewien czy jest to wystarczajaco szybkie, system to Ubuntu 9.10.
zegarek84
Cytat(paxton @ 9.11.2009, 21:17:59 ) *
Dajmy na to ze mam napisana aplikacje w c++ która odbiera połączenia, przetwarza i odsyła, wysyłam socket do tej aplikacji poprzez PHP i czekam na odpowiedz, jaka prędkość by to była?

odowiedż trochu z innej beczki - skoro czekasz jeszcze na odpowiedź to zapewne o całość Ci chodzi winksmiley.jpg - przy pobieraniu pewnych danych w pętli na znacznie szybszym łączu niż mam w domu średnia w pętli odpowiedzi synchronicznych wyniosła max 12 na sekundę - musiałbyś te dane pobierać potokowo asynchronicznie nie czekając na odpowiedź by wykożstać na maxa szybkość łącza a nie czas jego reakcji ;p (a to 2 różne sprawy winksmiley.jpg)

synchroniczne zapytania najbardziej zależne będą od czasu reakcji łącza a nie od jego przepustowości winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.