Zdarzają mi się problemy z serwerem poczty i ostatnio mam sporo zwrotek. Aby nie wyciągać z treści emaili adresów ręcznie chcę to robić skryptem PHP. Nie radzę sobie jednak z odpowiednim napisaniem wyrażenia w preg_match.
Koncepcja jest taka: skrypt łączy się ze skrzynką, pobiera wiadomości w pętli i z body wiadomości wycina email, z którego przyszła zwrotka. Jako wynik operacji wyświetla wycięte adresy z emaili w skrzynce. Na koniec kasuje email.
Łączenie do skrzynki działa, treść jest pobierana, kasowanie działa. Nie potrafię jednak wyciąć adresu z treści.
Schemat treści, w jakiej jest email wygląda tak:
for <a href="[email="adresemail@wp.pl"]mailto:adresemail@wp.pl[/email]" onclick="return rcmail.command('compose'
Mój skrypt obecnie wygląda tak (preg_match testowałam już w różnej postaci):
<? IF($mbox = imap_open("{mail.poczta.serwer.com:110/pop3/notls}INBOX", 'login', 'password')) { $emailcou=imap_num_msg($mbox); if ($emailcou>0) { for($i = 1; $i <= $emailcou; $i++) { $wiadomosc=imap_body($mbox, $i); preg_match('#for <a href=\"mailto:adresemail@wp.pl\" onclick=\"return rcmail.command#is', $wiadomosc, $mail); $mail = $mail[1]; imap_delete($mbox, $i); // Kasuje wiadomosc } } imap_expunge($mbox); imap_close($mbox); } ?>
Będę ogromnie wdzięczna za sugestie.