Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]aktualizacja skryptu php bez przeladowania strony
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
edgar5
Witam

mam skrypt php, ktory odczytuje dane liczbowe z bazy danych i wyswietla je na stronie

chcialbym aby co 1 min skrypt odczytywal dane i wyswietlal je na stronie ale bez przeladowywania calej strony (czyli klasycznego refresh w html).
Czy da sie cos takiego zrobic? mysle ze da w ajaxie.

prosze zatem o pomoc
erix
Cytat
Czy da sie cos takiego zrobic? mysle ze da w ajaxie.

Po co zadajesz pytania, skoro sobie na nie odpowiadasz?

Cytat
prosze zatem o pomoc

Skoro prosisz o pomoc, to pokaż w czym pomóc. Bo rozumiem, że już przeczytałeś tutoriale i co nieco pokombinowałeś?
edgar5
znam php nie znam ajaxa winksmiley.jpg
Wicepsik
To poszukaj w internecie tutoriale do ajaxa.
edgar5
no szukam i nie znajduję, nie interesuje mnie ajax, potrzebuje tylko rozwiazania (zapewne prostego dla znawców ajaxa) dla mojego przypadku
blooregard
Każdy najprostszy przykład na użycie obiektu XMLHttpRequest, pobrania danych i wyświetlenia ich na stronie spełnia Twoje wymagania, wystarczy troszkę pokombinować, by przystosować je do Twoich potrzeb.
nospor
Cytat
nie interesuje mnie ajax, potrzebuje tylko rozwiazania
To trzeba było od razu mówić że składasz ofertę na zrobienie tego czegoś dla Ciebie. Temat w związku z powyższym przenoszę na właściwe miejsce.

ps: jakby się jednak okazało ze to nie jest oferta a ty jednak wykazujesz chęci do pokazanie tego co zrobiles z ajaxem to daj znac to przeniosę z powrotem

edit down:
literowka poprawiona, dzieki smile.gif
edgar5
ale wyzsza kombinatoryka, dla specjalistow ajaxa nie powinno byc chyba problemu?

pisze sie "z powrotem"
erix
Specjaliści ajaxa mają swoje zajęcia.

A Ty nie wykazujesz żadnej inicjatywy.

Cytat
pisze sie "z powrotem"

U kogoś widzi drzazgę w oku, belki w swoim już nie.

Z tej racji, że nie widać szans na Twoją inicjatywę, a temat jest już w odpowiednim dziale, ewentualny wykonawca niech zgłosi się do Ciebie na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.