Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyanie BLAD!
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Dawidzio10
Witam mam skrypt na wysyłanie danych z formularza kod do skryptu wysyłającego:
  1. <?
  2. $naglowki = "MIME-Version: 1.0\r\n";
  3. $naglowki .= "Content-type: text/html; charset=UTF-8\r\n";
  4. $naglowki .= "From: MAIL";
  5. $mail = $_POST['mail'];
  6. $do = '***';
  7. $temat = 'Konto na ***';
  8. $tresc = 'Czesć! Chciałbym zarejestrować sie na ***. Nazywam się:'.$imie.'. Mój login : '.$login.'. Mój mail to: '.$mail.'. Lub GG: '.$gg.'.';
  9. if ($imie <> '');
  10. if ($login <> '');
  11. if ($mail <> '');
  12. if ($gg <> '');
  13. if (mail($do, $temat, $naglowki, $tresc));
  14. {
  15. echo "<meta HTTP-EQUIV='REFRESH' content='5; url=index.php'><center><font color='blue'><b>Rejestracja moze potrwac okolo 12 Godzin.</b></font><br>Za chwile zostaniesz przeniesiony na strone glowna!</center>";
  16. }
  17. ?>
i oczywiście formularz którego kod nie będzie potrzebny. Po wypełnieniu formularza i kliknięciu przycisku przekierowuje na ta stronę której kod podałem wyżej. wszystko git oprócz tego ze wywala taki błąd : ?
Warning: mail() has been disabled for security reasons in /mnt/storage/users/m/e/n/menelbot/new/wyslij.php on line 13
Proszę powiedzcie jak to naprawić ewentualnie dajcie nowy/poprawiony kod.
230005
Angielski znasz? Czytać umiesz? No to powinieneś wiedzieć co oznacza ten błąd, więc albo skontaktuj się z adminem serwera, żeby dla twojej domeny funkcję mail włączył, albo poszukaj w googlach alternatywnych rozwiązań, których jest tam pełno.
Dawidzio10
Więc tak!
Funkcja Mail jest włączona na Serverze! Mam na nim inną stronę i wiadomości dochodzą błyskawicznie!
Pilsener
Na tym samym serwerze to znaczy? Ta sama firma? Ta sama domena? Ten sam adres pocztowy? Ten sam skrypt?

Dla tej lokalizacji:
/mnt/storage/users/m/e/n/menelbot/new/

Funkcja mail jest zablokowana, jeśli masz jakieś konto z działającą funkcją mail to z niego wysyłaj lub użyj nowocześniejszych rozwiązań. Na tym forum o wysyłaniu maili napisano już tomy.
Dawidzio10
Ten Sam server ale konto inne na serverze spróbuje tam wrzucić pliki będe pisałe pozdrow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.