Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz uploadu, który dodatkowo wysyla do bazy dand o pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
furman12
Witam
Jak można zrobić formulaż uploadu, który będzie dodatkowo wysyłał dane o pliku do bazy , czyli np. ile ma stron, rozmiar, czas trwania itd. ?
Z góry dziękuje za pomoc.

EDIT: Błędy w pisowni.
EDIT 2: Literówki
PS: Jak znowu coś znajdziecie to sie nie czepiajcie bo mam dysortografie...
erix
Może najpierw napisz po polsku?
Wicepsik
Cytat(furman12 @ 29.12.2009, 18:51:22 ) *
Witan
Jak można zrobić formulaż uploadu, który będzie dodatkowo wysyłał dane o pliku do bazy , czyli np. ile ma stron, rozmiar, czas trwania itd. ?

Nadal są błędy w pisowni happy.gif
vokiel
Cytat(furman12 @ 29.12.2009, 18:51:22 ) *
Witam

EDIT 2: Literówki
PS: Jak znowu coś znajdziecie to sie nie czepiajcie bo mam dysortografie...

Jak znowu coś będziesz pisał to sięgnij po Operę lub FireFoxa z modułem sprawdzania pisowni. Dysortografia dysortografią, sprawdzanie pisowni wszystkich błędów nie wyłapie, ale chociaż te najbardziej rażące winksmiley.jpg

Sam formularz danych do bazy nie wysyła. Robi to skrypt po stronie serwera. Czy skrypt ma wysyłać ilość stron skryptu do bazy, albo rozmiar skryptu, czy czas trwania uploadu? Napisz tak, żeby było wiadomo co masz na myśli. My nie wiemy nad czym się teraz głowisz, więc ciężko nam się wczuć w Twoje problemy.

Tak jak napisał erix, napisz po polsku dokładnie o co Ci chodzi.
furman12
Chodzi mi o wysłanie danych pliku wgrywanego na serwer.
vokiel
Czy te dane podawałaby osoba wysyłająca, czy miałby być automatycznie pobierane?
Jakie to pliki?
furman12
Dane miałyby być automatycznie pobierane, a rozszerzenia plików to doc, rtf i txt.
vokiel
Nie wiem jak wyobrażasz sobie pobrać czas trwania pliku txt biggrin.gif

Rozmiar pobierzesz bez problemu.
Ilość stron: pliki txt ich nie mają, rtf ma, można bez problemu odczytać w php, z doc może być większy problem. Najlepiej jak jest docx, bo już na xml'u, ale są też klasy do obsługi plików .doc.
Poszukaj np na phpclasses.org
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.